ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να εξοικειωθεί με τη φύση (εικόνες)

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να εξοικειωθεί με τη φύση (εικόνες)

Στις μεγάλες πόλεις, συχνά η μόνη επαφή που μπορεί να έχει το παιδί σας με τη φύση, είναι η βόλτα στο πάρκο.

Έτσι, μία συναρπαστική υπαίθρια περιπέτεια μπορεί να του φαίνεται τρομακτική, διότι έχει περιορισμένες παρόμοιες εμπειρίες.

«Ορισμένα παιδιά γεννιούνται περιπετειώδη και ριψοκίνδυνα, και άλλα γεννιούνται πιο επιφυλακτικά και επιρρεπή στο άγχος», αναφέρει η ψυχολόγος Nicole Beurkens, η οποία προτείνει να βοηθήσετε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος, όπως θα κάνατε με κάθε νέα εμπειρία. Πώς μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας;

Δείτε στη gallery που ακολουθεί 3 τρόπους για να αγαπήσει το παιδί σας την φύση.

Πηγή: mindbodygreen.com

Photo 1/3
Οργανωθείτε: «Πρέπει να αναζητάτε ευκαιρίες όπου μπορείτε να τις βρείτε», συμβουλεύει η Beurkens. Στο βεβαρημένο σας πρόγραμμα πρέπει να υπάρχει πάντα λίγος χρόνος για περιπέτειες σε εξωτερικούς χώρους. Κάντε το παιχνίδι στο πάρκο προτεραιότητα και οργανώστε κοντινές εκδρομές στην ύπαιθρο. Μην ξεχνάτε ότι οι δραστηριότητες στη φύση πρέπει να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς σας.
Photo 2/3
Βοηθήστε το παιδί να ξεπεράσει τους φόβους του: Επιχειρήστε να βοηθήσετε το παιδί σας να ξεπεράσει τους φόβους του. Αν για παράδειγμα φοβάται τα έντομα, είναι σημαντικό να το βοηθήσετε να μην αισθάνεται έτσι, αλλά χωρίς να το πιέζετε. Αρχικά μπορείτε απλώς να του δείξετε ένα έντομο και στη συνέχεια όταν αισθανθεί άνετα και νιώσει έτοιμο, να το ενθαρρύνετε να το αγγίξει. Το παιδί σας μπορεί απλώς να χρειάζεται μία μικρή ώθηση. Φυσικά, μην ξεπερνάτε τα όριά του. Αν φοβάται πραγματικά, δεν χρειάζεται να το πιέσετε.
Photo 3/3
Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία εντός και εκτός σπιτιού: Ένα βιβλίο ή φωτογραφίες μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη φύση. Για παράδειγμα, αν τους αρέσει να διαβάζουν, απλώς χαρίστε τους μία σειρά βιβλίων περιπέτειας με θέμα την άγρια φύση ή ένα βιβλίο με πληροφορίες για τα ζώα και τα φυτά. Αν αγαπούν τις χειροτεχνίες, μια βόλτα σε ένα κοντινό πάρκο για να ζωγραφίσουν λουλούδια είναι η λύση, και αν προτιμούν τα μουσεία, επισκεφτείτε μία σχετική έκθεση που θα τα ενθουσιάσει.

BEST OF NETWORK

PlusQueen