ΥΓΕΙΑ

Η κρυφή αιτία που νιώθεις συνέχεια κουρασμένος και τι να κάνεις γι’ αυτό

Νέες επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες που σε κάνουν να νιώθεις συνεχώς κουρασμένος είναι η ύπαρξη υγρασίας στο σπίτι σου ή στο χώρο που εργάζεσαι.

Η κρυφή αιτία που νιώθεις συνέχεια κουρασμένος και τι να κάνεις γι’ αυτό

Συγκεκριμένα, όταν εκτίθεσαι σε χώρους όπου υπάρχουν υψηλά επίπεδα υγρασίας, δημιουργούνται φλεγμονές στον οργανισμό σου και κυρίως επηρεάζονται αρνητικά τα μιτοχόνδριά σου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην παράγεται από τον οργανισμό σου η επαρκής ενέργεια που χρειάζεσαι για να λειτουργήσεις και να αποδόσεις στην απαιτητική καθημερινότητά σου.

Μάλιστα, οι επιστήμονες συνέδεσαν τη μούχλα, που δημιουργείται σε χώρους με υγρασία, με παθήσεις όπως η χρόνια κόπωση, το άσθμα, οι αλλεργίες, οι συχνές εναλλαγές διάθεσης, η ανεξήγητη παχυσαρκία – ακόμη και ο καρκίνος.

afugrantiras

Άλλα συμπτώματα εκτός της κούρασης

Τα βασικότερα συμπτώματα που προκαλεί η έκθεση σε μέρη με υγρασία είναι η αίσθηση αδυναμίας και οι συχνές εναλλαγές διάθεσης.

Όμως, ίσως παρουσιάσεις κι άλλα συμπτώματα όπως:

• Μυϊκή αδυναμία
• Αδύναμη μνήμη
• Ημικρανίες
• Δυσκαμψία στις αρθρώσεις και μυϊκούς πόνους
• Ρευματοειδή αρθρίτιδα
• Αλλεργία στη γλουτένη και στα γαλακτοκομικά
• Μεταλλική γεύση στο στόμα
• Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο

Είναι πιθανό να εμφανίσεις περισσότερα από ένα συμπτώματα ενώ o/η σύζυγός σου διαφορετικά από εσένα, αφού ο κάθε ο οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στην μούχλα.

sleep2

Τι να κάνεις για να νιώσεις ξανά γεμάτος ενέργεια

Η έκθεση στη μούχλα είναι πιθανό να σε κάνει να νιώθεις ότι δεν έχεις τον έλεγχο της υγείας σου, του βάρους και των συναισθημάτων σου. Αν αντιληφθείς ότι υπάρχει όντως μούχλα στο σπίτι σου, θα ήταν καλό να καθαρίσεις όλους τους χώρους, με συγκεκριμένους τρόπους και ταυτόχρονα να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να «καθαριστεί».

Για την εξυγίανση του οργανισμό σου μπορείς να κάνεις τα εξής:

Λήψη Γλουταθειόνης: Γνωστό και ως το κύριο αντιοξειδωτικό του οργανισμού, η γλουταθειόνη είναι ιδιαίτερα καλή στο να προστατεύει τα μιτοχόνδρια από τις βλαβερές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες καθώς επίσης τα βοηθάει να επιδιορθωθούν μόνα τους.

Οζονοθεραπεία: Το όζον, είναι ένα άχρωμο αέριο που αποτελείται από τρία άτομα οξυγόνου και έχει αρκετές εφαρμογές στην ιατρική επιστήμη. Μια από αυτές είναι η βελτίωση της λειτουργίας των μιτοχονδρίων και η εκκαθάρισή τους από τη μούχλα. Είναι σημαντικό η θεραπεία να γίνεται υπό την επίβλεψη γιατρού γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν δεν γνωρίζεις τι κάνεις.

Για τους χώρους που διαβιώνεις:

Καθάρισε τη μούχλα μόνος σου. Αν είναι σε ορατά σημεία και μικρή σε έκταση, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να την καθαρίσεις είναι το λευκό ξύδι. Η χλωρίνη θα πρέπει να αποφεύγεται γιατί, λόγω της σύστασής της, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να επανεμφανιστεί η μούχλα. Ενώ καθαρίζεις θα ήταν καλό να φοράς μάσκα για να αποφύγεις την εισπνοή μούχλας.

Πέταξε τυχόν μολυσμένα αντικείμενα. Χαλιά, κουρτίνες και βιβλία απορροφούν τη μούχλα και μπορούν να προκαλέσουν την επανεμφάνισή της. Τυχόν μουχλιασμένα ρούχα θα χρειαστούν στεγνό καθάρισμα. Είναι δυσάρεστο να πετάς προσωπικά αντικείμενα ή πράγματα που είχες για χρόνια αλλά είναι προτιμότερο από το να υποφέρεις στο μέλλον ξανά.

Αποκατάσταση χώρων από επαγγελματία. Εάν οι μολυσμένες περιοχές είναι μεγάλες και σε μη προσβάσιμα σημεία, ένα επαγγελματικό συνεργείο είναι η κατάλληλη λύση, καθώς έχει όλα τα εργαλεία για να εντοπίσει και να αφαιρέσει τη μούχλα.

ntoulapes

Λύσε το πρόβλημα μια για πάντα

afugrantiras 2
upnodomatio

Η ύπαρξη υγρασίας στο σπίτι σου μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία σου αλλά και την υγεία της οικογένειάς σου. Η εξασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης και η επανάκτηση της ζωντάνιας σου είναι πιο εύκολη από ποτέ. Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις και να μην ξανά ασχοληθείς ποτέ ξανά με την υγρασία και τα προβλήματα που προκαλεί, είναι η απόκτηση ενός υψηλής ποιότητας αφυγραντήρα ECO Series της Morris.

Ανάλογα με το μέγεθος του χώρου σου, επιλέγεις τον κατάλληλο αφυγραντήρα ο οποίος μπορεί να έχει χωρητικότητα 10, 12 ή 16 λίτρων. Η αθόρυβη λειτουργία του, σου επιτρέπει να τον χρησιμοποιείς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, χωρίς να σε αποσπά σε στιγμές που θέλεις απόλυτη συγκέντρωση, ενώ σου χαρίζει έναν ήρεμο ύπνο το βράδυ. Επιπρόσθετα, μπορείς να τον χρησιμοποιείς όσες ώρες θέλεις, αφού η οικονομική λειτουργία του, εξασφαλίζει ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ρεύματος.

Είσαι πάντοτε σίγουρος ότι αναπνέεις την καλύτερη ποιότητα αέρα, απαλλαγμένη από βλαβερούς μικροοργανισμούς και οσμές. Η ύπαρξη της λάμπας UV, του ιονιστή και του φίλτρου ενεργού άνθρακα, τους εξουδετερώνει σε κυτταρικό επίπεδο. Aκόμη και τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, που σε πολλούς ανθρώπους προκαλούν αλλεργία, εγκλωβίζονται στο φίλτρο HEPA. Η συσκευή μεταφέρεται εύκολα, και σε πληροφορεί άμεσα για τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο σου με ανάλογη έγχρωμη ένδειξη.

Η αίσθηση της διαρκούς κούρασης είναι κάτι που απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο και η διαβίωση σε μέρη με υγρασία έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σου. Φρόντισε τον οργανισμό σου και την καθημερινή υψηλή απόδοσή σου, αποκτώντας τον δικό σου αφυγραντήρα εδώ.