ΥΓΕΙΑ

FDA: Πώς θα ψωνίσετε με ασφάλεια στο σούπερ μάρκετ

Η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης έχει γίνει για κάποιους απαγορευτική λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

FDA: Πώς θα ψωνίσετε με ασφάλεια στο σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους οικείους σας, πρέπει να ακολουθείτε τα εξής:

- Προετοιμάστε μια λίστα αγορών και αγοράστε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να καλύψετε τις ανάγκες 1-2 εβδομάδων. Η αγορά περισσότερων προϊόντων από αυτά που πραγματικά χρειάζεστε μπορεί να δημιουργήσει προσωρινές ελλείψεις.

- Φοράτε μάσκα ενώ βρίσκεστε εντός του καταστήματος. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό ίσως αποτελεί προϋπόθεση για να εισέλθει κανείς στο κατάστημα.

- Να έχετε μαζί σας απολυμαντικά μαντηλάκια ή να χρησιμοποιείτε αυτά που παρέχει το κάθε κατάστημα προκειμένου να σκουπίσετε τις λαβές του καλαθιού ή του καροτσιού. Εάν χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αγορών, βεβαιωθείτε ότι έχουν καθαριστεί ή πλυθεί πριν από κάθε χρήση.

- Τηρείτε τις αποστάσεις όσο ψωνίζετε, δηλαδή τουλάχιστον δύο μέτρα από τους γύρω σας, καταναλωτές και υπαλλήλους. Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας.

- Πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα όταν επιστρέψετε στο σπίτι και επαναλάβετε αφού τακτοποιήσετε τα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι συσκευασίες των τροφίμων σχετίζονται με τη μετάδοση του κορονοϊού, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Ωστόσο, εάν θέλετε να το κάνετε ως πρόσθετη προφύλαξη, μπορείτε να σκουπίζετε τις συσκευασίες των προϊόντων και να τις αφήνετε να στεγνώνουν με τον αέρα.

Πηγή: healthday.com

Διαβάστε επίσης:

Πόσο επιβιώνει ο κορονοϊός στα κέρματα;

Κορονοϊός: Είναι ασφαλές το delivery;