Xρόνια φλεβική ανεπάρκεια: Τι την προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα βασικά συμπτώματα που σχετίζονται με τη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια και τα οποία ταλαιπωρούν σήμερα περίπου 1,5 εκατομμύριο Έλληνες, με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι γυναίκες.

Τι ακριβώς είναι όμως η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια και τι αξίζει να γνωρίζουμε για αυτή; Η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στο οποίο οι φλέβες των ποδιών, δηλαδή τα αγγεία που μεταφέρουν το αίμα από τα κάτω άκρα στη καρδιά, αρχίζουν να είναι ανεπαρκείς. Για την ακρίβεια, τα τοιχώματα των φλεβών αρχίζουν να χαλαρώνουν, οι βαλβίδες δε λειτουργούν σωστά και τότε, το αίμα αντί να ρέει και να επιστρέφει φυσιολογικά πίσω στην καρδιά, συσσωρεύεται στις φλέβες των ποδιών με αποτέλεσμα να διογκώνονται και να σχηματίζουν κιρσούς.

Οι παράγοντες κινδύνου που αξίζουν την προσοχή μας

Πώς προκαλείται όμως η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια και ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες κινδύνου εμφάνισής της; Η προδιάθεση του οργανισμού και η κληρονομικότητα, η ηλικία και το φύλο, ακόμη και το επάγγελμα που ασκεί κάποιος ή ο τρόπος ζωής του, μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Να αναφέρουμε απλώς ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών που παρουσιάζει ΧΦΑ είναι γυναίκες και «αγγίζει» το 60 με 70%, καθώς και ότι η εργασία με παρατεταμένη ορθοστασία μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα κινδύνου. Επίσης, η παχυσαρκία, το κάπνισμα, οι υψηλές θερμοκρασίες, ακόμη και τα σπορ που κάνουμε και οδηγούν σε συχνούς μικροτραυματισμούς, επηρεάζουν αρνητικά την εμφάνιση χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Πώς θα περιορίσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας

Υιοθετώντας μερικές απλές συνήθειες, μπορούμε να περιορίσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, ενώ εμπλουτίζοντας τη διατροφή μας με τα κατάλληλα συστατικά, μπορούμε να μειώσουμε τα συμπτώματα και να ανακουφιστούμε από τις ενοχλήσεις στα πόδια.

Για παράδειγμα, ένας τρόπος για να περιορίσουμε το πρόβλημα είναι να προσπαθούμε να διατηρούμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Καλό είναι, επίσης, να αποφεύγουμε την όρθια ή την καθιστή στάση για μεγάλα διαστήματα, να λέμε «ναι» στην ήπια τακτική άσκηση, όπως το βάδισμα, το κολύμπι και το ποδήλατο, να αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία και την έκθεσή μας στη θερμότητα, να υιοθετήσουμε τη χρήση καλτσών συμπίεσης, να φοράμε συνήθως άνετα παπούτσια και στην περίπτωση που αυτό είναι εφικτό, να διακόψουμε το κάπνισμα και τη χρήση αντισυλληπτικών και αντιπηκτικών σκευασμάτων.

prismena podia 2

Επενδύοντας στη διατροφή μας και στα κατάλληλα συστατικά

Σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, βέβαια, η διατροφή μας μπορεί να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Έτσι, λοιπόν, εκτός από το να προσπαθούμε να διατηρούμε ένα φυσιολογικό βάρος, εμπλουτίζοντας το καθημερινό μας μενού με πολύ νερό και γενικά με πολλά υγρά, όπως χυμούς φρούτων, καλό είναι να επενδύσουμε και στα συστατικά εκείνα, τα οποία θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε περισσότερο στοχευμένα το πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει πως αξίζει να στραφούμε σε ένα φλεβοτονικό σκεύασμα, το οποίο μπορεί να ανακουφίσει και να προστατεύσει τα πόδια μας από τον πόνο, το οίδημα, τις κράμπες και το αίσθημα βάρους και κούρασης που προκαλεί η κακή κυκλοφορία του αίματος. Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, στη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Cyclo 3® Fort* ξεχωρίζει.

cyclofort



Τι ακριβώς είναι το Cyclo 3® Fort; Πρόκειται για ένα φλεβοτονικό σκεύασμα που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, ενώ συνίσταται ως βοηθητική θεραπεία στην αντιμετώπιση των επιπλοκών της ΧΦΑ των κάτω άκρων σε ενήλικες, συμβάλλοντας δε στη σημαντική βελτίωση της ρευστότητας του αίματος και τη μείωση της φλεβικής και τριχοειδικής στάσης. Όλα αυτά χάρη στα δραστικά συστατικά που περιέχει: Το Ruscus Aculeatous, το Hesperidin Methyl Chalcone και τη βιταμίνη C.

Συγκεκριμένα, το Ruscus Aculeatous ασκεί φλεβοτονική και λεμφοτονική δράση, διευκολύνει την απορρόφηση του φλεβολεμφικού οιδήματος με μείωση της τριχοειδικής στάσης και αύξηση της λεμφατικής αποχέτευσης, ενώ έχει θερμοεξαρτώμενη δράση. Την ίδια ώρα, το Hesperidin Methyl Chalcone μειώνει τη διαπερατότητα των τριχοειδών και ενισχύει τα αποτελέσματα του Ruscus Aculeatous, ενώ το Ascorbic Acid, δηλαδή η βιταμίνη C, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύει τα ενδοθηλιακά κύτταρα και το τριχοειδικό τοίχωμα, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και σε συνδυασμό με το Hesperidin Metyl Chalcone, μειώνει την ευθραυστότητα.

podia



Σε ό,τι αφορά στη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, λοιπόν, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να περιορίσουμε τον πόνο και να βελτιώσουμε την εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Αρκεί να προσπαθήσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με τα κατάλληλα συστατικά, λέγοντας «ναι» σε επιλογές που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της ρευστότητας του αίματος, όπως το φλεβοτονικό σκεύασμα Cyclo 3® Fort.

*Πρέπει πάντοτε να παίρνετε το Cyclo 3 Fort όπως περιγράφεται στο φύλλο οδηγιών χρήσης ή σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έδωσε ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι 2 έως 3 κάψουλες την ημέρα.