Γυναικεία σεξουαλικότητα: Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις μικροενοχλήσεις του κόλπου

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που «την κρατούν πίσω» - και μάλιστα, χωρίς αυτό να χρειάζεται. Για παράδειγμα, οι κολπικές μικροενοχλήσεις που μπορεί να αισθανθεί ανά πάσα στιγμή κάθε γυναίκα, μπορεί να είναι μια τέτοια περίπτωση. Η αλήθεια είναι πως η εμφάνισή τους είναι συχνή και τις περισσότερες φορές, οφείλουν την αιτία τους σε διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας. Συνήθως, η γυναίκα που αισθάνεται μικροενοχλήσεις στον κόλπο της αισθάνεται τόσο άβολα, που μεταβάλλει το πρόγραμμά της, ακόμα και ακυρώνοντας προγραμματισμένες δραστηριότητες, όπως την επίσκεψη στο γυμναστήριο ή μια απόδραση του σαββατοκύριακου με τον σύντροφό της.

Συχνά μεταξύ των συμπτωμάτων αυτών που θεωρούνται ήπιες ενοχλήσεις του γυναικείου κόλπου είναι οι δερματικοί ερεθισμοί, o κνησμός, οι κοκκινίλες και τα πρησμένα χείλη του αιδοίου. Σε αυτά, πολύ συχνά, έρχονται να προστεθούν η φαγούρα ή η αίσθηση καψίματος στον κόλπο.

Πού οφείλονται οι κολπικές μικροενοχλήσεις

Προκειμένου να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μικροενοχλήσεις αυτές, είναι καλό να γνωρίζουμε και πού οφείλονται. Όπως αναφέραμε ήδη, συνήθως πρόκειται για διάφορες, απλές και συνηθισμένες καταστάσεις στην καθημερινότητα: Πολλές φορές ο ερεθισμός είναι αποτέλεσμα κάποιας αλλεργικής αντίδρασης στις χημικές ουσίες που περιέχει κάποιο προϊόν για την ευαίσθητη περιοχή, όπως το σαπούνι ή το αφρόλουτρο. Ακόμη και αν δεν προκαλέσει κάποια αντίδραση η σύσταση του προϊόντος, είναι δυνατόν να την προκαλέσει η υπερβολική του χρήση, η οποία διαταράσσει το pH του κόλπου και φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Επίσης ερεθισμό μπορεί να προκαλέσουν τα σερβιετάκια, τα εσώρουχα ή τα πολύ στενά ρούχα. Ακόμη και το χαρτί υγείας ή το ξύρισμα μπορεί να οδηγήσουν σε μικροενοχλήσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, υπεύθυνη είναι η πλημμελής καθαριότητα του κόλπου, ιδιαίτερα μετά από εφίδρωση, αθλητική ή σεξουαλική δραστηριότητα.

gunaika2



Στην περίπτωση που ο ερεθισμός εντείνεται μετά τη σεξουαλική επαφή, τότε πιθανώς να υπάρχει αλλεργία στο latex, το βασικό υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα προφυλακτικά και που προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Εξίσου συνηθισμένη είναι και η αλλεργική αντίδραση στο λιπαντικό. Επίσης, ερεθισμός και ξηρότητα του κόλπου μπορεί να προκύψει ως παρενέργεια της χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών. Τέλος, ερεθισμό μπορεί να προκαλέσει η χρήση ερωτικών βοηθημάτων και παιχνιδιών, ειδικά αν η επαφή με αυτά είναι συχνή και μακροχρόνια. Αυτό οφείλεται είτε στον καθαρισμό τους με ακατάλληλα καθαριστικά υγρά, είτε στη φθορά της επιφάνειάς τους, που μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς.

Σωστή φροντίδα και υγιεινή στην ευαίσθητη περιοχή με τα κατάλληλα σκευάσματα

Η έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση των παραπάνω συμπτωμάτων, όσο ακόμη αυτά είναι ήπιας μορφής, προλαμβάνει και αποτρέπει σοβαρότερες λοιμώξεις και επιπλοκές. Η λύση είναι η σωστή φροντίδα της υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής, επιλέγοντας με προσοχή τα κατάλληλα σκευάσματα.

Το VALIAGYN HYDRO είναι το προϊόν που μπορεί να απαλλάξει κάθε γυναίκα από μικροενοχλήσεις του κόλπου, προλαμβάνοντας σοβαρότερες καταστάσεις.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο κολπικό υπόθετο βραδείας απελευθέρωσης που ενισχύει τον φυσικό μηχανισμό αυτοκαθαρισμού του κόλπου και αποκαθιστά το pH της ευαίσθητης περιοχής, ώστε να ανακουφίζει από δυσάρεστα συμπτώματα. Το VALIAGYN HYDRO απελευθερώνεται αργά και συνεχόμενα στον κόλπο για τρεις ημέρες, προσφέροντας συνεχή ενυδάτωση, ελαστικότητα και φυσική αναγέννηση. Περιέχει το υαλουρονικό HYDEAL -D, το οποίο βασίζεται στη νέα και μοναδική παγκοσμίως τεχνολογία από τη Νο1 παραγωγό υαλουρονικού στην Ευρώπη, τη Fidia Pharmaceuticals Spa. Είναι κλινικά ελεγμένο σε κάποια από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, όπως το MEMORIAL ΗΟSPITAL των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, είναι δοκιμασμένο για την ασφάλειά του, εφόσον κυκλοφορεί πολλά χρόνια σε Ευρώπη και Αμερική.

gunaika4



Κάθε γυναίκα στην εποχή μας θέλει να κάνει το καλύτερο που μπορεί σε όλους τους τομείς, χωρίς να χάνει στιγμή περιμένοντας. Οι μικροενοχλήσεις στον γυναικείο κόλπο μπορούν να εξαλειφθούν, εφόσον φροντίζουμε με τον σωστό και κατάλληλο τρόπο την ευαίσθητη περιοχή. Με το VALIAGYN HYDRO και την καινοτόμο τεχνολογία του, κερδίζουμε διαρκή ενυδάτωση, ελαστικότητα και φυσική αναγέννηση του κόλπου, εκμηδενίζοντας τις μικροενοχλήσεις που ενδέχεται να προκύπτουν στην καθημερινότητά μας.

Δεν περιμένουμε άδικα οι μικροενοχλήσεις να περάσουν από μόνες τους και δεν αναβάλλουμε τα σχέδιά μας εξαιτίας τους. Με το Valiagyn Hydro προσφέρουμε στον εαυτό μας άνεση, ώστε να χαιρόμαστε στο έπακρο κάθε στιγμή!