«Φλόγα»: Ο καρκίνος δεν είναι ανίατος, δεν είναι «επάρατος», μπορεί να ιαθεί!
Bigstock

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο τα παιδιά - ασθενείς όσο και το οικογενειακό τους περιβάλλον είναι πολλές. Το θάρρος, όμως, που επιδεικνύουν τις περισσότερες φορές είναι αξιοθαύμαστο. Για τα παιδιά, τους γονείς τους και το πώς αντιμετωπίζουν την ασθένεια μίλησε στο Onmed.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», Μαρία Τρυφωνίδη.

Οι ξενώνες της «Φλόγας» είναι πάντα εκεί για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ ο σύλλογος αναλαμβάνει και την κατ’οίκον περίθαλψη όσων παιδιών ζουν στην Αττική. Τα παιδιά αντιμετωπίζουν με θάρρος την ασθένεια και γίνονται τα ίδια πηγή δύναμης για τις οικογένειές τους. «Ο καρκίνος δεν είναι, πλέον, ανίατος, δεν είναι ‘επάρατος’», επισημαίνει η κυρία Τρυφωνίδη, τονίζοντας πως είναι πάρα πολύ σημαντική η ενημέρωση.

Τέλος, η κυρία Τρυφωνίδη μένει στη βοήθεια που προσφέρουν οι πολίτες στο έργο της Φλόγας για τη φιλοξενία των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά κυρίως για την ενίσχυση των παιδιατρικών νοσοκομείων τόσο αναφορικά με εξοπλισμό όσο και με γιατρούς. Όπως η ίδια δηλώνει χαρακτηριστικά, «αν επρόκειτο να επιλέξουμε, θα επιλέγαμε την ενίσχυση των νοσοκομείων έναντι των ξενώνων, γιατί πρωταρχικό μας μέλημα είναι τα παιδιά αυτά να ζήσουν».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Τρυφωνίδη στο Onmed.gr.