ΥΓΕΙΑ

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μας βοηθά να απολαμβάνουμε μία καθημερινότητα με λιγότερο στρες

Η φροντίδα της ευεξίας μας αποτελεί βασικό ζητούμενο για τους περισσότερους από εμάς σήμερα και μας ωθεί να αναζητούμε συνεχώς τρόπους να βελτιώνουμε τη διατροφή μας, να δοκιμάζουμε νέες διατροφικές τάσεις, καθώς και νέους, ωφέλιμους τρόπους άσκησης που ταιριάζουν στις ανάγκες μας.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μας βοηθά να απολαμβάνουμε μία καθημερινότητα με λιγότερο στρες

Αυτό που συχνά δεν λαμβάνουμε υπόψη μας, ωστόσο, είναι πως για να απολαμβάνουμε τα επίπεδα ευεξίας που θέλουμε, είναι σημαντικό να βάλουμε κάτω από το «μικροσκόπιό» μας την ποιότητα ζωής μας συνολικά. Με λίγα λόγια, καλούμαστε να εξετάσουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και κατά πόσο ο τρόπος ζωής μας ωφελεί ή επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας, τη σωματική ή την ψυχική.

Με ποιον τρόπο η σύγχρονη καθημερινότητα επηρεάζει την ευεξία μας

Άγχος, στρες, κόπωση, έλλειψη ύπνου. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις της σύγχρονης καθημερινότητας που σταδιακά και συνολικά, μπορεί να έχουν έναν αρνητικό αντίκτυπο στην ευεξία μας.

Φροντίζουμε την υγεία και την ευεξία μας εν έτει 2022, λοιπόν, σημαίνει πως λαμβάνουμε υπόψη μας την ποιότητα της ζωής μας εν γένει, διαμορφώνοντας μία καθημερινότητα με λιγότερο άγχος και πίεση, με λιγότερη κόπωση και με περισσότερες ανέσεις, που μπορούν να μας εγγυηθούν ότι θα απολαμβάνουμε τις στιγμές ξεκούρασης και τις απαραίτητες ώρες ύπνου που έχουμε ανάγκη. Και για να συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στον χώρο όπου περνάμε αρκετές από τις πιο σημαντικές ώρες της ημέρας μας, δηλαδή το σπίτι μας.

Κάπου εδώ, λοιπόν, έρχεται η τεχνολογία και για την ακρίβεια, η τεχνητή νοημοσύνη για να μας βοηθήσει και να αποτελέσει έναν σημαντικό αρωγό στην προσπάθειά μας να διαμορφώσουμε μία καλύτερη καθημερινότητα, που εστιάζει στις προσωπικές μας ανάγκες και συνήθειες.

2.jpg

Το «έξυπνο» οικοσύστημα που βελτιώνει την καθημερινότητά μας

Δεν είναι μόνο η τηλεϊατρική ή οι εφαρμογές τηλεµατικής που μας βοηθούν σήμερα να φροντίζουμε περισσότερο την ευεξία μας, μέσα από μία οθόνη. Διότι σε ό,τι αφορά στη σύγχρονη καθημερινότητα, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ στις μέρες μας, που μας επιτρέπει να κάνουμε το σπίτι μας τόσο «έξυπνο», ώστε να μας προσφέρει τις ανέσεις και τη λιγότερο στρεσογόνα καθημερινότητα που έχουμε ανάγκη, μόνο με το άγγιγμα της οθόνης μιας συσκευής ή του κινητού μας.

Μία τέτοια υπηρεσία, την οποία μπορούμε να απολαμβάνουμε στην Ελλάδα, είναι το Smarthink από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας. Τι είναι το Smarthink και πώς μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής;

Πρόκειται για το πρώτο smart home οικοσύστημα «έξυπνης» διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι με τεχνητή νοημοσύνη που με βάση τις ανάγκες, τις συνήθειές μας, την ώρα, τον καιρό και τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει το καθημερινό μας πρόγραμμα, δημιουργεί για εμάς τις ιδανικές συνθήκες στο σπίτι: Από τον φωτισμό, μέχρι τη θερμοκρασία στους χώρους και από τη θερμοκρασία του νερού, μέχρι τη διαχείριση συσκευών.

3.jpg

Λιγότερο άγχος και περισσότερες ιδανικές συνθήκες με βάση τις ανάγκες μας

Το συγκεκριμένο οικοσύστημα ξεχωρίζει και κάνει τη διαφορά, διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ανεξαρτήτως παρόχου και κυρίως, γιατί μετατρέπει οποιοδήποτε σπίτι σε «έξυπνο», εύκολα και απλά.

Ουσιαστικά, διαμορφώνει το σπίτι μας έτσι ώστε να μας φροντίζει, ακόμη και προτού επιστρέψουμε σε αυτό, κάτι που σίγουρα είναι σημαντικό σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με άπιαστες ταχύτητες και συχνά εντείνει το στρες που αισθανόμαστε.

Με την υπηρεσία Smarthink και το Starter Kit που διαθέτει, λοιπόν, το άγχος της σύγχρονης καθημερινότητας περιορίζεται και συγχρόνως, η ποιότητας ζωής μας εντός αναβαθμίζεται. Για το Starter Kit συγκεκριμένα, να σημειώσουμε ότι περιλαμβάνει το Gateway που είναι το κέντρο ελέγχου του «έξυπνου» σπιτιού μας, μετρητή κατανάλωσης ρεύματος για να βλέπουμε την κατανάλωσή μας σε πραγματικό χρόνο και να έχουμε τον έλεγχο του λογαριασμού μας, «έξυπνο» θερμοστάτη αφής για να έχουμε πάντα την επιθυμητή θερμοκρασία του σπιτιού ή και του νερού με ένα άγγιγμα στο κινητό και «έξυπνο» διακόπτη θερμοσίφωνα για έλεγχο και διαχείριση της συσκευής, αλλά και παρακολούθηση της κατανάλωσης, ακόμη και εξ αποστάσεως.

Μάλιστα, αν το επιθυμούμε, μπορούμε να εμπλουτίσουμε το οικοσύστημα Smarthink με επιπλέον συσκευές, για να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητά μας.

Πώς οι συνήθειές μας συνθέτουν την ποιότητα ζωής που θέλουμε να απολαμβάνουμε

Ευεξία σημαίνει καλή ποιότητα ζωής. Όμως, η ποιότητα ζωής μας διαμορφώνεται ουσιαστικά από τις καθημερινές μας συνήθειες. Και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σταδιακά. Κάτι τέτοιο κάνει και το οικοσύστημα Smarthink για εμάς.

Ουσιαστικά, «μαθαίνει» από τις συνήθειές μας και προσαρμόζεται αυτόματα σε αυτές για να απολαμβάνουμε μία καλύτερη ποιότητας ζωής. Αυτό, μάλιστα, το επιτυγχάνει μόλις σε τέσσερις ή έξι εβδομάδες αφότου το εγκαταστήσουμε στο σπίτι μας και αρχίσει να λαμβάνει τα κατάλληλα δεδομένα, τα οποία και επεξεργάζονται οι αλγόριθμοι που διαθέτει.

Οι αλγόριθμοι δεν μένουν μόνο εκεί όμως, αλλά ενημερώνονται και βελτιώνονται συνεχώς μέσα από την καθημερινή χρήση του οικοσυστήματος, ενώ εμείς μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτό κατά βούληση. Με λίγα λόγια, εμείς διαμορφώνουμε τις συνήθειες που θα μας οδηγήσουν σε μία καλύτερη καθημερινότητα και η τεχνητή νοημοσύνη του Smarthink «παρακολουθεί» και «ακούει» τις ανάγκες μας, ώστε να δημιουργήσει για εμάς τις κατάλληλες βάσεις και να μας διευκολύνει.

Άνεση, ασφάλεια, ένα καλύτερο περιβάλλον εντός, εξοικονόμηση, καλύτερη οργάνωση του προσωπικού μας χώρου και χρόνου και συνεπώς, λιγότερο άγχος. Όταν όλα αυτά μπορούμε να τα απολαμβάνουμε ακόμη και απομακρυσμένα, μέσα από τη χρήση μιας εφαρμογής στο κινητό μας, τότε μπορούμε να θεωρήσουμε πως η τεχνολογία είναι σήμερα αρωγός στην προσπάθειά μας να απολαμβάνουμε μία καλύτερη ποιότητας ζωής. Για όλους τους παραπάνω λόγους, υπηρεσίες που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και βασισμένες στις ανάγκες μας, αναβαθμίζουν το περιβάλλον μας, όπως το Smarthink, μπορούν να αναδειχθούν σημαντικοί «σύμμαχοί» μας και να συνεισφέρουν στην ευεξία μας, περιορίζοντας καθημερινά ζητήματα που μας απασχολούν, σε μία καθημερινότητα όπου ο ελεύθερος χρόνος είναι συχνά δυσεύρετος.