ΥΓΕΙΑ

Οδηγός διακοπών χωρίς ημικρανία -Τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να τις αποφύγετε

Η ημικρανία δεν περιορίζεται μόνο σε έναν σοβαρό πονοκέφαλο. Μπορεί να εμφανίσετε αύρα, ναυτία, έμετο και άλλα συμπτώματα που σας «τινάζουν το πρόγραμμά σας  στον αέρα» για μια ή δύο ημέρες.

Οδηγός διακοπών χωρίς ημικρανία -Τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να τις αποφύγετε

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να εμφανιστούν τα συμπτώματα της ημικρανίας όταν προσπαθείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας. Τι μπορείτε, όμως, να κάνετε για να τις αποφύγετε;

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τις αποφύγετε όταν βρίσκεστε σε διακοπές.

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά σε πέντε πρακτικές συμβουλές που δεν υπόσχονται θαύματα αλλά σίγουρα μπορούν να συμβάλουν στο να περάσετε όσο πιο ανώδυνα γίνεται την περίοδο που θα βρίσκεστε σε ανάπαυλα.

kalokairines-diakopes-gonimothta.jpg

Προγραμματίστε εκ των προτέρων όλα τα διαδικαστικά ζητήματα των διακοπών σας

Ένας προγραμματισμός μπορεί να σάς βοηθήσει να μειώσετε το άγχος που συνήθως σχετίζεται με τα ταξίδια. Πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας, οργανωθείτε και μην αφήσετε τίποτα στην τύχη που μπορεί να σάς δημιουργήσει άγχος και να σάς κουράσει. Όσο πιο χαλαρά τόσο πιο καλά, ειδικότερα σε έναν προορισμό που δεν γνωρίζετε.

Ξεκουραστείτε όσο περισσότερο μπορείτε

Τα ταξίδια μπορεί να είναι εξαντλητικά και η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία σας σε πονοκεφάλους ή και ημικρανίες. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε αρκετά τη νύχτα πριν αναχωρήσετε για τις διακοπές σας. Θα πρέπει επίσης να τηρείτε την τακτική ρουτίνα ύπνου σας και να κοιμάστε απρόσκοπτα επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα καθ 'όλη τη διάρκεια των διακοπών σας.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει ήπιους πονοκεφάλους ή σοβαρές ημικρανίες. Εάν ταξιδεύετε σε έναν προορισμό διακοπών με ζεστό καιρό, κάνετε πεζοπορία και εκτίθεστε στον ήλιο και τη ζέστη πίνετε άφθονο νερό και χυμούς φρούτων χωρίς ζάχαρη. Φορέστε ελαφρά και δροσερά ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου και περιορίστε την συνεχή έκθεσή σας στον ήλιο τις καυτές ώρες της ημέρας.

Μην κάνετε ατασθαλίες στη διατροφή σας

Εάν γνωρίζετε ότι η σοκολάτα, το τυρί και άλλα τρόφιμα προκαλούν τα συμπτώματα ημικρανίας σας, θα πρέπει να τα αποφύγετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Επιπλέον, προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα διατροφής καθ 'όλη τη διάρκεια των διακοπών σας, καθώς οι παρατεταμένες περίοδοι χωρίς φαγητό μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους ή ημικρανίες.

kalokairines-diakopes.jpg

Δημιουργήστε ρεαλιστικές προσδοκίες διακοπών

Παρόλο που μπορεί να θέλετε να κάνετε ό, τι είναι δυνατόν για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις διακοπές σας, αντισταθείτε στον πειρασμό να κάνετε περισσότερα από όσα αντέχετε. Θυμηθείτε, η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων γλυκών ή αλκοόλ κατά τη διάρκεια των διακοπών μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες. Η υπερβολική δραστηριότητα μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο πονοκεφάλων και ημικρανιών. Επίσης, αν νιώσετε ότι σας τριγυρίζει πονοκέφαλος πιείτε έγκαιρα ένα παυσίπονο και προσπαθήστε να ξαπλώσετε μέχρι να νιώσετε καλύτερα σε ένα δροσερό και σκοτεινό δωμάτιο.

Εάν ένα άτομο βιώνει μια ημικρανία κατά τη διάρκεια των διακοπών, ενώ δεν πάσχει από πονοκεφάλους καλό θα ήταν να ζητήσει τη συμβουλή ενός θεράποντος γιατρού. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα αξιολογηθεί η σοβαρότητά της και θα δοθεί μια φαρμακευτική αγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ