ΥΓΕΙΑ

Πέθανε παιδί 4,5 ετών που προσβλήθηκε από στρεπτόκοκκο και RSV

Ένα αγοράκι ηλικίας 4,5 ετών έχασε τη ζωή του προσβεβλημένο από ιό RSV και πυογόνο στρεπτόκοκκο, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Πέθανε παιδί 4,5 ετών που προσβλήθηκε από στρεπτόκοκκο και RSV
Bigstock

Το αγοράκι μεταφέρθηκε αρχικά το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στη Θάσο, όπου και αντιμετωπίσθηκε αρχικά. Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Καβάλας και λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας προχώρησαν στη διασωλήνωση του μικρού παιδιού και στη διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιπποκρατείου «το αγοράκι εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαριά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes)».

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ