ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χάστε κιλά εύκολα και υγιεινά με τη Flexitarian Diet!

Μια δίαιτα εξαιρετικά υγιεινή που βασίζεται στην κατανάλωση φυτικών προϊόντων θα σας βοηθήσει να μειώσετε το βάρος σας χωρίς ο οργανισμός σας να στερηθεί πολύτιμα θρεπτικά συστατικά!

Χάστε κιλά εύκολα και υγιεινά με τη Flexitarian Diet!

Η Flexitarian Diet είναι μια «ευέλικτη χορτοφαγική» δίαιτα –η ονομασία της προκύπτει από τις λέξεις flexible και‎ vegetarian– ιδανική για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τα οφέλη της χορτοφαγίας χωρίς να απαρνηθούν τα ζωικά προϊόντα.

Στην πρόσφατη αξιολόγηση του πρακτορείου U.S. News & World Report η συγκεκριμένη δίαιτα κέρδισε τη 2η θέση (μετά τη μεσογειακή διατροφή) στη λίστα «Καλύτερες Φυτοφαγικές Δίαιτες για το 2017», την 4η θέση στη γενική κατάταξη «Καλύτερες Δίαιτες για το 2017», την 4η θέση στη λίστα «Δίαιτες Φιλικές προς Διαβητικούς για το 2017» και επίσης βρέθηκε μέσα στις κορυφαίες 10 (από τις 38 συνολικά) καλύτερες δίαιτες για απώλεια βάρους, για υγιεινή διατροφή, για γρήγορη απώλεια βάρους και για καλή καρδιαγγειακή υγεία. Επίσης, η Flexitarian Diet χαρακτηρίζεται ως αρκετά εύκολη, όπως αποδεικνύει η υψηλή θέση (5η) που πήρε στη λίστα «Εύκολες Δίαιτες για το 2017».

Η μερική αντικατάσταση των ζωικών προϊόντων στη διατροφή μας με φυτικά προϊόντα που έχουν σαφώς λιγότερες θερμίδες είναι μια αποτελεσματική «συνταγή» για απώλεια βάρους. Όπως αναφέρει άλλωστε το U.S. News & World Report, τα άτομα που ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή έχουν περίπου κατά 15% χαμηλότερο βάρος από όσους έχουν επιλέξει την κρεατοφαγία. Επίσης, μια διατροφή με έμφαση στη χορτοφαγία συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και καρκίνου και εκτιμάται ότι «χαρίζει» 3,6 επιπλέον χρόνια ζωής!

bigstock Fresh Salad 138149288

Τι περιλαμβάνει η «ευέλικτη χορτοφαγική» δίαιτα

Ένας βασικός κανόνας για να ακολουθήσετε τη Flexitarian Diet είναι να αποφύγετε εντελώς τις ζωικές πρωτεΐνες για δύο ημέρες κάθε εβδομάδα. Τις υπόλοιπες πέντε ημέρες μπορείτε να καταναλώσετε συνολικά περίπου 730 γραμμάρια ζωικών προϊόντων.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες δίαιτες, η Flexitarian Diet δεν επιβάλλει τον αποκλεισμό ομάδων τροφών αλλά την ένταξη περισσότερων ομάδων στο καθημερινό διατροφολόγιο. Συγκεκριμένα, προτείνει πέντε ομάδες: 1) «νέο κρέας» (προϊόντα όπως τόφου, όσπρια, ξηροί καρποί και αυγά), 2) φρούτα & λαχανικά, 3) προϊόντα ολικής άλεσης, 4) γαλακτοκομικά και 5) σάκχαρα και μπαχαρικά (μια μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει για παράδειγμα τα αποξηραμένα βότανα και το φυσικό γλυκαντικό αγαύη).

Η Flexitarian Diet επιτρέπει τρία βασικά γεύματα και ενδιάμεσα σνακ. Προτείνεται πρωινό 300 θερμίδων, μεσημεριανό 400 θερμίδων και βραδινό 500 θερμίδων, ενώ τα σνακ δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 150 θερμίδες το καθένα. Με δύο ενδιάμεσα σνακ, η συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων φτάνει τις 1.500.

Τελευταίο και καλύτερο: Η Flexitarian Diet δεν απαγορεύει το φαγητό εκτός σπιτιού ούτε και την κατανάλωση αλκοόλ!

Δείτε κι αυτό:

Οι καλύτερες δίαιτες για το 2017, σύμφωνα με το U.S. News & World Report

Δείτε ποιες είναι οι πιο εύκολες δίαιτες!