ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε ποιες είναι οι πιο εύκολες δίαιτες!

Το αμερικανικό πρακτορείο U.S. News & World Report έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του για τα κορυφαία διατροφικά προγράμματα που προτείνει να ακολουθήσουμε τη νέα χρονιά.

Δείτε ποιες είναι οι πιο εύκολες δίαιτες!

Μία από τις εννέα λίστες που ανακοίνωσε το πρακτορείο είναι αυτή με τις πιο εύκολες δίαιτες.

Όσο πιο εύκολη είναι μια δίαιτα, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να μην την εγκαταλείψουμε. Έτσι, η «φιλικότητα προς τον χρήστη» ήταν ένας βασικός παράγοντας που έλαβε υπόψη το πάνελ των ειδικών του U.S. News & World Report κατά την αξιολόγηση. Για να χαρακτηριστεί μια δίαιτα εύκολη, πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι χορταστική, γευστική και να μην θέτει αυστηρούς κανόνες (π.χ. ως προς τον αριθμό των γευμάτων ανά ημέρα).

bigstock Fit 109424246

Τέσσερα διατροφικά προγράμματα ξεχώρισαν στην κατηγορία αυτή, ισοβαθμώντας μάλιστα στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο εύκολες δίαιτες. Οι ειδικοί του U.S. News & World Report τα χαρακτήρισαν «ευπροσάρμοστα και πεντανόστιμα», τονίζοντας επίσης ότι περιλαμβάνουν αρκετή ποσότητα φαγητού μέσα στην ημέρα.

1. Η Δίαιτα της Γονιμότητας

Ο βασικός της στόχος της δίαιτας είναι να βελτιώσει την αναπαραγωγική ικανότητα και να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης μέσω αλλαγών στη διατροφή, το βάρος και τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.

2. Μεσογειακή Δίαιτα

Ο βασικός της στόχος της δίαιτας είναι η απώλεια βάρους, η βελτίωση της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου, η πρόληψη του καρκίνου και η πρόληψη/ο έλεγχος του διαβήτη. Η δίαιτα υπόσχεται απώλεια κιλών που θα διατηρηθεί μακροπρόθεσμα και μείωση του κινδύνου ποικίλων χρόνιων νοσημάτων.

3. Δίαιτα MIND

Ο βασικός της στόχος της δίαιτας είναι η πρόληψη του Αλτσχάιμερ μέσω της κατανάλωσης τροφών που ωφελούν τον εγκέφαλο. Η δίαιτα MIND συνδυάζει τις αρχές της Μεσογειακής Δίαιτας και της Δίαιτας DASH, η οποία αποσκοπεί στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

4. Δίαιτα Weight Watchers

Ο βασικός της στόχος της δίαιτας είναι η απώλεια κιλών και ταυτόχρονα η υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών. Με τη δίαιτα Weight Watchers μπορεί να χάνει κανείς έως και 1 κιλό ανά εβδομάδα.

Δείτε κι αυτό:

Οι καλύτερες δίαιτες για το 2017, σύμφωνα με το U.S. News & World Report