ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες δίαιτες για το 2017, σύμφωνα με το U.S. News & World Report

Το αμερικανικό πρακτορείο U.S. News & World Report ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη λίστα του με τις καλύτερες δίαιτες για το 2017.

Οι καλύτερες δίαιτες για το 2017, σύμφωνα με το U.S. News & World Report

Ένα πάνελ ειδικών αξιολόγησε 38 δημοφιλή διατροφικά προγράμματα και κατέληξε σε εννέα υποκατηγορίες με τις καλύτερες δίαιτες για απώλεια βάρους, για τα άτομα με διαβήτη, για την καρδιά κ.α.

bigstock Concerned Lady Chef Inspectin 92760311

Στη γενική λίστα (Best Diets Overall) δεν υπήρξαν εκπλήξεις, αφού για έβδομη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση βρέθηκε η Δίαιτα DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), ένα διατροφικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Καρδιά, τους Πνεύμονες και το Αίμα (NHLBI) με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση της υπέρτασης μέσω της διατροφής. Τα οφέλη της Δίαιτας DASH δεν περιορίζονται μόνο στην αρτηριακή πίεση, αφού αποδεικνύεται αποτελεσματική και για την απώλεια των περιττών κιλών, την αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερίνης και την πρόληψη/διαχείριση του διαβήτη. Στη δεύτερη θέση της λίστας αυτής βρέθηκε η Μεσογειακή Δίαιτα, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Δίαιτα MIND (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay diet), η οποία αποσκοπεί πρωτίστως στη μείωση του κινδύνου νευροεκφυλιστικών παθήσεων, όπως το Αλτσχάιμερ.

bigstock Pretty fit girl is slimming wi 118914794

Οι τρεις καλύτερες δίαιτες για απώλεια βάρους (Best Weight-Loss Diets), σύμφωνα με το U.S. News & World Report, είναι κατά σειρά η δίαιτα Weight Watchers, η δίαιτα Volumetrics και η δίαιτα Jenny Craig.

Η λίστα με τις δίαιτες που είναι «φιλικές προς διαβητικούς» (Best Diabetes Diets) περιλαμβάνει τη Δίαιτα DASH (#1), την Αυστηρά Χορτοφαγική Δίαιτα (#2) και τη Μεσογειακή Δίαιτα (#3).

Οι καλύτερες δίαιτες για την καρδιά (Best Heart-Healthy Diets) είναι η Δίαιτα Ornish (#1), η Δίαιτα DASH (#2) και η Δίαιτα TLC (#3), ενώ για γρήγορη απώλεια βάρους (Best Fast Weight-Loss Diets) το U.S. News & World Report προτείνει τη δίαιτα Weight Watchers (#1), το πρόγραμμα HMR (#2) και τη δίαιτα Biggest Loser (#3).

Παλαιότερες αξιολογήσεις του U.S. News & World Report μπορείτε να δείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:

Βρετανική Ένωση Διαιτολογίας: Οι 5 επικίνδυνες celebrity δίαιτες του 2016