ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού: Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Τι αναφέρει η κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου με σημερινή της ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού: Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας
Theodore Manolopoulos

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και στήριξης προς όλες τις γυναίκες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και εμπιστοσύνη στην επιστήμη».

Παράλληλα, αναφέρεται στην πρωτοβουλία που έλαβε χώρα χθες και σήμερα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και αφορά στον δωρεά προληπτικό έλεγχο 70 γυναικών από την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Επισημαίνει, επίσης, ότι δεν πρέπει «να τρομοκρατούμαστε, αλλά και να μην εφησυχάζουμε» και προτρέπει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν το σώμα τους «με αγάπη, θετική διάθεση και γνώση».

Ειδικότερα, σε ανάρτησή της στο Facebook, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει:

«Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, εμπιστοσύνη στην επιστήμη.

Έτσι παύει ν' αποτελεί ο καρκίνος του μαστού φόβητρο για τις γυναίκες κι έτσι ηττάται. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, φιλοξενήσαμε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), προσφέροντας δωρεάν προληπτικό έλεγχο στις εβδομήντα Αθηναίες που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα, μια κίνηση με την οποία θέλησα να δώσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Η μαστογραφία, καθώς τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΕ, Ευάγγελος Φιλόπουλος, παρών στην πρώτη συνάντηση με τις γυναίκες που ήρθαν να εξεταστούν, είναι η καλύτερη μέθοδος για πρώιμη διάγνωση και φυσική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Όσο εμείς οι γυναίκες παρακολουθούμε το σώμα μας, όσο δεν αμελούμε την αυτοεξέταση, όσο μένουμε πιστές στο ετήσιο ραντεβού μας για μαστογραφία, τόσο απομακρύνουμε τον κίνδυνο. Κι έχουμε αρωγό μας τις κινητές μονάδες μαστογράφου της ΕΑΕ, που φτάνουν και στις πλέον μακρινές γωνίες του τόπου μας, για να προσφέρουν δωρεάν έλεγχο σ' όσες γυναίκες λόγω γεωγραφικών, οικονομικών, πολιτιστικών συνθηκών, λόγω αμέλειας ή και φόβου, δεν φροντίζουν την υγεία του στήθους τους.

Ας μην τρομοκρατούμαστε, λοιπόν, αλλά και ας μην εφησυχάζουμε. Ας αντιμετωπίσουμε το σώμα μας με αγάπη, θετική διάθεση και γνώση».

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού: Η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Facebook