ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Απολέπιση στο σπίτι: 5 απαραίτητα φυσικά υλικά για λαμπερό δέρμα

Η τακτική απολέπιση είναι απαραίτητη προκειμένου να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και η επιδερμίδα να παραμένει λαμπερή και υγιής.

Απολέπιση στο σπίτι: 5 απαραίτητα φυσικά υλικά για λαμπερό δέρμα

Δείτε πέντε φυσικά υλικά που μπορείτε να επιλέξετε για να φτιάξετε τις δικές σας κρέμες και μάσκες απολέπισης για το πρόσωπο και το σώμα.

1. Βρώμη

scrub1

Καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, χωρίς να ερεθίζει το δέρμα. Παράλληλα, καταπραΰνει τη φλεγμονή κι έτσι είναι ιδανική για την αντιμετώπιση της φαγούρας και των ενοχλητικών εξανθημάτων.

2. Ζάχαρη

scrub2

Διαλύεται εύκολα κι έτσι δεν προκαλεί ερεθισμούς. Επίσης, αποτελεί υγροσκοπικό μέσο, δηλαδή «κλειδώνει» την υγρασία στο δέρμα ώστε αυτό να παραμένει απαλό. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε σπιτικές κρέμες και μάσκες για το πρόσωπο, το σώμα, τα χείλη αλλά και τα μαλλιά.

3. Αλεσμένο ρύζι

scrub4

Είναι ιδανικό τόσο για τις λιπαρές όσο και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Βοηθά να απαλλαγείτε από εξανθήματα αλλά και τη φλεγμονή που εκδηλώνεται τοπικά στην επιδερμίδα (δέρμα που ξεφλουδίζει ή έχει κοκκινίσει).

4. Αλάτι

scrub6

Προτιμήστε το για την απολέπιση στο σώμα, καθώς οι κόκκοι του μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα του προσώπου. Το απαλό μασάζ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

5. Καφές

scrub7

Μπορείτε να τον συνδυάσετε με το ελαιόλαδο για να φτιάξετε μια απαλή λοσιόν απολέπισης για όλο το σώμα.

Διαβάστε επίσης:

Δίαιτα για αστραφτερό χαμόγελο – Δείτε τι περιλαμβάνει
Ο σωστός τρόπος να σπάσετε ένα σπυράκι (εικόνες)
Ξηρό δέρμα το χειμώνα; Δείτε πώς θα απαλλαγείτε