ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Δίαιτα 5:2 και για το δέρμα!

Η δίαιτα 5:2 μας επιτρέπει να τρώμε κανονικά για 5 ημέρες της εβδομάδας, αρκεί για τις υπόλοιπες 2 να περιορίζουμε τις ημερήσιες θερμίδες των γευμάτων μας. Κορυφαίοι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να υιοθετούμε μια αντίστοιχη προσέγγιση και στην περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Δίαιτα 5:2 και για το δέρμα!

Το πρόγραμμα 5:2 μπορεί να κάνει το δέρμα πιο νεανικό και υγιές σε ένα μόλις μήνα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πώς εφαρμόζεται; Είναι απλό! Το μόνο που χρειάζεται είναι να απαρνηθούμε το μακιγιάζ 2 ημέρες την εβδομάδα.

Σχολιάζοντας τη νέα τάση ομορφιάς, ο Dr Esho, ιδρυτής της κλινικής Le Beau Ideal στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλώνει πως η κατάχρηση των προϊόντων μακιγιάζ επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης και καταστρέφει την ελαστίνη και το κολλαγόνο του δέρματος, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ταχύτερα ρυτίδες.

Υποστηρίζει ότι τα «διαλείμματα» για 2 ημέρες κάθε εβδομάδα προωθούν την ανανέωση των κυττάρων κι έτσι το δέρμα παραμένει νεανικό και λαμπερό για περισσότερα χρόνια.

Η Δρ Noor Almaani, δερματολόγος σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου, προσθέτει με τη σειρά της ότι τα διάφορα προϊόντα μακιγιάζ μπορεί να φράξουν τους σμηγματογόνους αδένες του δέρματος, κάνοντας του πόρους να μοιάζουν μεγαλύτεροι.

Η ειδικός τονίζει ότι ακόμη κι αν κάνουμε καθημερινά καθαρισμό με τα κατάλληλα προϊόντα, πάντοτε παραμένουν υπολείμματα που ταλαιπωρούν και ερεθίζουν το δέρμα.

Διαβάστε επίσης:

Το "κόλπο" του 5+2 που σας αδυνατίζει χωρίς να κάνετε δίαιτα!
Ρινοπλαστική: Όμορφη μύτη, ελεύθερη αναπνοή
Πώς μπορείτε να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας