ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Οι συνήθειες που επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης

Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρύψουμε ή να εξαφανίσουμε τα σημάδια της γήρανσης, με ή χωρίς νυστέρι.

Οι συνήθειες που επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης

Μπορούμε όμως να χτυπήσουμε το κακό στη... ρίζα του, υιοθετώντας τέσσερις απλές συνήθειες.

1. Πράσινο τσάι κάθε μέρα
Χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει, το πράσινο τσάι καταπολεμά τις φλεγμονές κι έτσι συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη πρόληψη τεράστιου αριθμού παθήσεων. Επίσης, το πράσινο τσάι περιέχει μια αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), η οποία βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και την πρόληψη των ρυτίδων. Για να επωφεληθούμε στο μέγιστο βαθμό, οι ειδικοί συνιστούν τρία με τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα.

2. Μαγείρεμα με ελαιόλαδο
Ένα από τα κυριότερα «όπλα» της μεσογειακής διατροφής αποτελεί και ένα από τα μυστικά της μακροζωίας. Η αντιοξειδωτική δράση του ελαιόλαδου προστατεύει τον οργανισμό από το έμφραγμα, το εγκεφαλικό και πολλές άλλες παθήσεις που σχετίζονται με τη γήρανση του οργανισμού.

3. Συστηματική γυμναστική
Η γυμναστική αναδεικνύεται σε κορυφαίο μέτρο πρόληψης της απώλειας κινητικότητας που συνοδεύει τις μεγαλύτερες ηλικίες. Είναι όμως και ένας ευχάριστος τρόπος να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας νεανική, καθώς συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων.

4. Περισσότερο σεξ
Η αντιγήρανση είναι ένα από τα – πολλά – οφέλη του σεξ για την υγεία μας. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία έδειξε ότι οι μεσήλικες που κάνουν συχνότερα σεξ φαίνονται αρκετά χρόνια νεότεροι. Αυτό οφείλεται πιθανώς στις αυξητικές ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, οι οποίες ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος.