ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Τα 7 συστατικά για την απόλυτη «συνταγή» αντιγήρανσης

Δυστυχώς δεν μπορούμε να βάλουμε φρένο στο χρόνο, όμως μπορούμε να πάρουμε τα μέτρα μας ώστε να γίνει φίλος και όχι αντίπαλος.

Τα 7 συστατικά για την απόλυτη «συνταγή» αντιγήρανσης

Ο τρόπος ζωής μας και οι συνήθειες που υιοθετούμε καθορίζουν πόσο γρήγορα θα εμφανιστούν τα ορατά αλλά και αόρατα σημάδια της γήρανσης.

Η «συνταγή» της αντιγήρανσης περιλαμβάνει τα παρακάτω 7 συστατικά:

1. μούρα
2. ξηρούς καρπούς
3. οδοντικό νήμα
4. μαύρη σοκολάτα
5. κόκκινο κρασί
6. χόμπι
7. γυμναστική

Τι σχέση έχουν αυτά μεταξύ τους και πώς μας βοηθά το καθένα να αντισταθούμε στο χρόνο; Ας τα δούμε αναλυτικά...

Τα μούρα και οι ξηροί καρποί προλαμβάνουν τις βλάβες στο νευρικό σύστημα που έχουν σαν αποτέλεσμα τη νοητική κατάπτωση, τις δυσκολίες στην κίνηση και τον κακό κινητικό συντονισμό. Λίγα γραμμάρια την ημέρα είναι αρκετά για να επωφεληθούμε από τις μοναδικές τους ιδιότητες.

Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Τα υγιή δόντια συνδέονται με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε ποσοστό έως και 46%. Η υγεία των ούλων σχετίζεται άμεσα με τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιοπάθειας.

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει μαγνήσιο και φλαβονοειδή, συστατικά που διευκολύνουν την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Απολαύστε ένα με δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα. Η ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του οργανισμού, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Κρατήστε το μυαλό σας σε εγρήγορση, λύνοντας σταυρόλεξα, μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα ή απολαμβάνοντας ευχάριστα χόμπι.

Γυμναστείτε όσο πιο συχνά μπορείτε. Δε χρειάζεται να περνάτε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, αρκεί να βρίσκετε συνεχώς ευκαιρίες να κινείστε. Με τον τρόπο αυτό, θα κρατήσετε τόσο το σώμα σας όσο και την καρδιά σας σε φόρμα.