ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Αυτές είναι οι μέθοδοι για την πρόληψη και αντιγήρανση

Κάνοντας την ερώτηση τι είναι αντιγήρανση, οι περισσότεροι θα σκεφτούν bottox, μεσοθεραπείες, σύσφιξη, ενυδάτωση και ότι άλλο περιλαμβάνει την εξωτερική εμφάνιση και το «φαίνεσθαι» γενικότερα ...Θα σκεφτόταν άραγε κανείς από εμάς την λέξη Πρόληψη;

Αυτές είναι οι μέθοδοι για την πρόληψη και αντιγήρανση

Και όμως, η αντιγήρανση, όπως αναφέρει ο κ. Ιωάννης Λ. Σφυρής εκ μέρους της Ορθοβιοτικής Ιατρικής, είναι συνώνυμο της πρόληψης και όχι της επιφανειακής αντιμετώπισης του προβλήματος. Σκοπός μας δεν είναι να αντιμετωπίσουμε το εμφανές του προβλήματος (π.χ. ρυτίδες, νόσημα) αλλά την αιτία του.

Το γήρας είναι μια πάθηση, μία χρόνια σιωπηλή φλεγμονή που εξελίσσεται σταδιακά και που όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να επενδύσουμε από νωρίς στην διατήρηση μιας καλής ποιότητας ζωής.

Μπορούμε με κάποιους τρόπους να δράσουμε προληπτικά;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ, με την βοήθεια σύγχρονων ιατρικών μεθόδων όπως:

- FRAS 4
Το οξειδωτικό stress είναι ένα είδος χημικού stress λόγω της αυξημένης παρουσίας οξειδωτικών ριζών. Τα αίτια αυτής δύνανται να εδράζονται είτε εντός, είτε εκτός του οργανισμού και μπορεί να είναι φυσικοί παράγοντες (πχ ιονίζουσα ακτινοβολία), χημικές ουσίες (τροφές, φάρμακα), λοιμογόνοι παράγοντες (ιοί, βακτήρια) ή ασθένειες (σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία κ.α.)
Το οξειδωτικό stress συσχετίζεται με πρόωρη γήρανση καθώς και μια σειρά νόσων (υπέρταση, καρδιοπάθειες, Alzheimer, Parkinson's, διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα, πολλές μορφές καρκίνου). Αντίθετα με αυτές όμως, το οξειδωτικό stress δεν εμφανίζει τυπικά συμπτώματα.

- Collagenoson:

Στην επιδερμίδα μας οι ινοβλάστες είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με σκοπό τη διαρκή ανανέωση του δέρματος. Αντίστοιχη διαδικασία λαμβάνει χώρα στις αρθρώσεις αλλά και στα οστά. Το 25% των οστών μας αποτελείται από κολλαγόνο τύπου Ι, πανομοιότυπο με το κολλαγόνο της επιδερμίδας. Υπάρχει λοιπόν άμεση συσχέτιση ανάμεσα στην ποσότητα του κολλαγόνου σε οστά και δέρμα. Συγκεκριμένα μειωμένο πάχος δέρματος μπορεί να υποδηλώνει και απώλεια οστικής μάζας. Επίσης οι αυξητικοί παράγοντες του κολλαγόνου και των οστών είναι κοινοί (πχ IGF1, οιστρογόνα, τεστοστερόνη). Τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα του κολλαγόνου μπορούν να βελτιωθούν με τη χρήση ειδικής θεραπείας. AGE reader:

Τα προϊόντα γλυκοζυλίωσης (AGE's: advanced glycation end products) παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη χρόνιων, σχετιζόμενων με την ηλικία νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά ή η νεφρική ανεπάρκεια. Τα επίπεδά τους στους ιστούς (και όχι στο αίμα) λειτουργούν ως ένα είδος μνήμης του γλυκομεταβολικού και του οξειδωτικού stress, ενώ δύνανται να αποτελέσουν ένα αξιόλογο προγνωστικό δείκτη καρδιαγγειακών επιπλοκών. Τα προϊόντα αυτά αθροίζονται στην πορεία του χρόνου και τελικά αλληλεπιδρώντας με τις πρωτεΐνες, οδηγούν σε μια σειρά παθολογικών διεργασιών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τη διαβητική νευροπάθεια, τη διαβητική νεφροπάθεια, την αμφιβληστροειδοπάθεια και τις διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος

- Bioclip:

Τόσο η ηλικία, όσο και διάφορα νοσήματα, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η νεφρική δυσλειτουργία συμβάλλουν στην αύξηση της αρτηριακής ακαμψίας της αορτής και των μεγάλων αρτηριών. Αυτό όμως αποτελεί ένα από τα κυριότερα αίτια των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Το bioclip μέσω υπερύθρων μπορεί να ανιχνεύσει το σφυγμικό κύμα, υπολογίζοντας τελικά το δείκτη ακαμψίας και το δείκτη ανάκλασης. Ο τελευταίος αποδίδει τον αγγειακό τόνο, την αγγειοσύσπαση ή αγγειοδιαστολή δηλαδή, βάσει των οποίων τροφοδοτούνται οι αρτηρίες. Τελικά με τη βοήθεια συγκεκριμένου λογισμικού είμαστε σε θέση να καθορίσουμε την ηλικία των αγγείων μας.

- Nervexpress:

Το αυτόνομο νευρικό σύστημα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο και ρύθμιση πολλών οργάνων καθώς και μιας σειράς λειτουργιών (πχ καρδιακός ρυθμός, αναπνευστικός ρυθμός, πέψη, διούρηση) χωρίς τη βούλησή μας. Διακρίνεται στο συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό σύστημα.
Το Nervexpress είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο, μη επεμβατικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για την ποσοτική εκτίμηση του αυτονόμου νευρικού συστήματος βασιζόμενο στη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού. Οι αλγόριθμοι στους οποίους βασίζεται η ποσοτικοποίηση αυτή έχουν αναπτυχθεί από το Αμερικανικό Πολεμικό ναυτικό μετά από μελέτες που διήρκησαν πάνω από 25 έτη.

- Bio-age scan:
Η μέτρηση της βιολογικής ηλικίας συμπληρώνεται με την χρήση του bio-age scan με το οποίο μπορούμε να αξιολογήσουμε τις διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες, το μυϊκό μας σύστημα καθώς και την αναπνευστική λειτουργία. Συγκεκριμένα είναι μία αυτοματοποιημένη μέθοδος αξιολόγησης της πρόσφατης μνήμης, της ταχύτητας αντίδρασης στα διάφορα ερεθίσματα, ακουστικά και οπτικά, της μυϊκής ισχύος και μέσω της σπιρομέτρησης την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.

- Πλήρης Απεικόνιση Σώματος με Ψηφιακή Υπέρυθρη Θερμική Απεικόνιση (DITI)

Το σύστημα DITI ανιχνεύει την υπέρυθρη ακτινοβολία για να εκτιμήσει τη φυσιολογική δραστηριότητα στο σώμα σας. Αυτή η κλινική εξέταση υποστηρίζεται από 30 χρόνια έρευνας και πάνω από 8.000 δημοσιευμένες ιατρικές μελέτες. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά, δεν απαιτεί φυσική επαφή ή κατάποση υγρών και είναι 100% ασφαλής χωρίς ακτινοβολία και εγκεκριμένη απ' τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α 'Διακρίνει' τις φλεγμονές, τις νευρικές κι αγγειακές αλλαγές που είναι αδιόρατες στις ακτινογραφίες και τις μαγνητικές τομογραφίες.

Δημοσιευμένη ιατρική έρευνα σε αντικαρκινικά κέντρα στις Η.Π.Α. έχουν υπολογίσει ότι η τεχνολογία DITI μπορεί να ανιχνεύσει εγκαίρως αλλαγές που αφορούν τον σχηματισμό όγκων στον μαστό, περίπου δύο με πέντε χρόνια νωρίτερα απ' ότι η μαστογραφία.

Οι παραπάνω εξετάσεις μπορούν να γίνουν εύκολα και ανώδυνα στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο Ορθοβιοτική (www.orthobiotiki.gr) και είναι το προκαταρκτικό στάδιο πριν από την συμπλήρωση ενός ολοκληρωμένου ελέγχου που περιλαμβάνει και αιματολογικες έξετάσεις όπως ανάλυση DNA και ανίχνευση βαρέων μετάλλων κτλ.

Το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί. Εσείς θα θέλατε το γήρας να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας;

Διαβάστε ακόμη:

Έρχεται το φάρμακο που μπλοκάρει τη γήρανση

Γάλα γαϊδάρας: Το ελιξίριο της νιότης!

Νέους δρόμους στην αντιγήρανση ανοίγει μια τυχαία επιστημονική ανακάλυψη