ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Τροφές της αντιγήρανσης: Πώς θα «παγώσετε» το χρόνο

Κάνετε τα πάντα για να έχετε σφριγηλό, υγιές και λαμπερό δέρμα. Προϊόντα που υπόσχονται νεανική επιδερμίδα, γυμναστική κλπ.

Τροφές της αντιγήρανσης: Πώς θα «παγώσετε» το χρόνο

Μήπως όμως δεν ασχολείστε αρκετά με τη διατροφή σας; Το δέρμα χρειάζεται τροφές που βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου, διατηρούν τον ελαστικό ιστό και αποκαθιστούν τη σφριγηλότητά του.

Εντάξτε λοιπόν στην καθημερινότητά σας τις αντιγηραντικές τροφές που θα δείτε παρακάτω και αποκτήστε ένα δυνατό σύμμαχο κατά του χρόνου.

Μεταλλικά στοιχεία και πρωτεΐνες

Μαγνήσιο: Απαραίτητο για την παραγωγή κολλαγόνου. Βρίσκεται στο σπανάκι, το αμύγδαλο, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φασόλια και το αβοκάντο.

Χαλκός: Διεγείρει το κολλαγόνο. Βρίσκεται στα δημητριακά ολικής άλεσης, τα θαλασσινά και τα κεράσια.

Ψευδάργυρος: Υποστηρίζει την παραγωγή ελαστικού ιστού και βρίσκεται στο άπαχο κόκκινο κρέας (κυρίως το αρνί και το μοσχάρι), τα θαλασσινά, τα άσπρα φασόλια, τις φακές και το αβγό.

Καλά λιπαρά

Θρέφουν και αναπληρώνουν το προστατευτικό στρώμα του δέρματος. Μπορείτε να τα βρείτε στο τόφου (τυρί από σόγια), τη σόγια, το ελαιόλαδο και το λιναρόσπορο. Βρίσκονται επίσης στα λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλα, αντζούγια), καθώς και στα καρύδια και τα αμύγδαλα.

Τακτικά Γεύματα

Η έλλειψη φαγητού προκαλεί απότομη πτώση του σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα όταν τρώτε το σάκχαρο να εκτοξεύεται και να επιτίθεται στο κολλαγόνο και τον ελαστικό ιστό. Προσπαθήστε να τρώτε snacks που συνδυάζουν φυτικές ίνες με πρωτεΐνες και καλά λιπαρά κάθε 3 ώρες.

Αντιοξειδωτικά για προστασία από τον ήλιο

Ο ήλιος γερνάει το δέρμα. Ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε φρούτα και λαχανικά, που αποτρέπει τις πανάδες, τις ρυτίδες, τη χαλάρωση και τη βλάβη από τις UV, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Διαβάστε επίσης:

Ποια προϊόντα αντιγήρανσης δεν πρέπει να αναμειγνύετε ποτέ

Είναι δυνατό να πεθάνουμε από βαθιά γεράματα;