ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Βραχιονοπλαστική: Η ομορφιά και η νεότητα κρύβονται στην λεπτομέρεια

Ο Βραχίονας αποτελεί μέρος του σώματος που σπάνια κανείς παρατηρεί ότι χρειάζεται βελτίωση παρά μόνο όταν το πρόβλημα έχει γίνει πάρα πολύ έντονο.

Βραχιονοπλαστική: Η ομορφιά και η νεότητα κρύβονται στην λεπτομέρεια

Αυτό συμβαίνει διότι καλύπτεται με την ένδυση και είναι από τα σημεία που «γυμνώνονται» λιγότερο, αφού είναι ορατός μόνο το καλοκαίρι.
Τα βραχιονικά προβλήματα, αρχικά προκαλούνται όταν μια πάθηση είναι κληρονομική, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της τοπικής λιποδυστροφίας. Εξαιτίας αυτού, συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα λίπους στους βραχίονες.

Η βραχιονοπλαστική είναι η διαδικασία που διορθώνει, την όψη των βραχιόνων και εκτός από τους ανθρώπους που υποφέρουν από λιποδυστροφία, καταλληλότητα για την εφαρμογή της διαδικασίας, παρουσιάζουν οι άνθρωποι που είχαν απότομη απώλεια βάρους, και το σώμα τους έχει να υποδείξει σε σημεία του έντονη διαστολή του δέρματος. Άλλοι που υπόκεινται στην επέμβαση της βραχιονοπλαστικής, είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, που παρουσιάζουν «ξεχείλωμα» στους βραχίονες λόγω του γήρατος.

Η πλαστική χειρουργική και η εξέλιξη της είναι σε θέση να προσφέρει ένα σύνολο λύσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αρχικά, στην περίπτωση της λιποδυστροφίας, εφαρμόζεται λιποαναρρόφηση σε συνδυασμό με την αφαίρεση της περίσσιας ποσότητας δέρματος για την επαναφορά του βραχίονα σε ανάλογο με το σώμα μέγεθος.

Εάν αντιμετωπίζουμε την περίπτωση μικρής χαλάρωσης, τότε πραγματοποιούμε τομή μέσα στην μασχάλη, για να προβούμε σε σχηματική βελτίωση του βραχίονα, ενώ αν αυτό χρειάζεται, εφαρμόζεται στο σημείο και λιποαναρρόφηση.

Εάν η χαλάρωση του βραχίονα είναι μεγάλου βαθμού, εφαρμόζεται η μέθοδος αφαίρεσης του δερματολιπώδους ιστού που περισσεύει, πραγματοποιώντας τομή από τη μασχάλη μέχρι τον αγκώνα, η οποία στο σημείο που εφαρμόζεται δεν είναι ορατή.

Για οποιαδήποτε διαδικασία συνίσταται να συζητηθούν οι ανάγκες της επέμβασης και οι απαραίτητες ενέργειες για την επιλογή των ορθότερων μεθόδων, με τον χειρουργό.

Δρ. Αναστασία Δανιήλ Σεφέρη

Διαβάστε ακόμη:

Κολπικό λίφτινγκ: Η νέα τρέλα στην Αντιγήρανση

Η πιο σημαντική άσκηση αντιγήρανσης μετά το περπάτημα

Γενειοπλαστική: Η επέμβαση που υπόσχεται εξισορρόπηση των χαρακτηριστικών του προσώπου