ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Την επόμενη φορά που θέλετε να βγάλετε selfie... ξανασκεφτείτε το

Πόσες selfies βγάζετε καθημερινά; Σύμφωνα με τη Google, κάθε μέρα σε ολόκληρο τον κόσμο βγαίνουν 93 εκατομμύρια selfies!

Την επόμενη φορά που θέλετε να βγάλετε selfie... ξανασκεφτείτε το

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η έκθεση στη φωτογραφική κάμερα καταστρέφει το δέρμα.

Όλα ξεκίνησαν από την Μέιριν Μπέιγκ (φωτογραφία), μια 26χρονη Λονδρέζα μπλόγκερ, η οποία έβγαζε καθημερινά 50 selfies για το Instagram και το μπλογκ της, όταν μια μέρα παρατήρησε κάποιες αλλαγές στο δέρμα της.

3231F66B00000578 3493093 image m 49 1458043164558

«Από τις φακίδες στα μάγουλά μου, τους μεγαλύτερους πόρους από το συνηθισμένο, μέχρι τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μου, όλα μου έδειχναν ότι πρέπει να σταματήσω να χρησιμοποιώ το μακιγιάζ για να καλύπτω την πραγματικότητα», έγραψε στο μπλογκ της και πρόσθεσε: «γι’ αυτό ξεκίνησα να βλέπω τον Δρ Σάιμον Ζοκάι, για να ανακαλύψω την αλήθεια».

Τα αποτελέσματα; High Energy Visible (HEV) φως, γνωστό και ως μπλε φως που εκπέμπουν οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα, Το μπλε φως αποδεικνύεται επιβλαβές για το δέρμα, καθώς επιταχύνει την γήρανση και επιβραδύνει την ικανότητα του δέρματος να αναπλάθεται. Στην πραγματικότητα, ο δερματολόγος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τρεις παράγοντες έπαιζαν ρόλο στα δερματικά προβλήματα της Μπέιγκ: η ακτινοβολία του ήλιου, η ρύπανση και το φως HEV. Μάλιστα, έχει αποδειχτεί ότι η HEV ακτινοβολία έχει τις ίδιες επιπτώσεις με τις ακτίνες UVA και UVB.

Και το χειρότερο είναι ότι το αντηλιακό δεν προστατεύει το δέρμα από την HEV ακτινοβολία, ωστόσο η εφαρμογή ενός αντιοξειδωτικού ορού κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος.

Δείτε κι αυτό:

Τι αποκαλύπτει η εικόνα προφίλ σου, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Εφαρμογή: Δείτε αν η selfie σας είναι... βαρετή!

Τι δείχνει το... duckface για την προσωπικότητά σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ