ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Οι άγνωστες αντιγηραντικές ιδιότητες της ζάχαρης

Μη σας ξεγελά ο τίτλος... Δυστυχώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να δείχνουμε 10 χρόνια νεότεροι τρώγοντας γλυκά.

Οι άγνωστες αντιγηραντικές ιδιότητες της ζάχαρης

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης στη διατροφή συνδέεται με την πρόωρη γήρανση, αφού προωθεί –μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται γλυκοζυλίωση– τον σχηματισμό σύνθετων ουσιών που καταστρέφουν δομικές πρωτεΐνες του δέρματος, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη.

Όμως η χρήση της ζάχαρης εξωτερικά στο δέρμα έχει αντιγηραντική δράση!

bigstock Portrait Of Girl With Pale Ski 105539177

Η ζάχαρη έχει αντιγηραντική δράση όταν εφαρμόζεται τοπικά επειδή λειτουργεί ως υγροσκοπικό και ενυδατικό μέσο. Αυτό σημαίνει ότι βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να απορροφούν υγρασία. Επίσης, η ζάχαρη αποτελεί πηγή υδροξυαιθανικού (γλυκολικού) οξέος, το οποίο βελτιώνει την όψη και την υφή του δέρματος, προσδίδοντας λάμψη.

Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσετε τη ζάχαρη ως αντιγηραντικό μέσο είναι να τη χρησιμοποιήσετε σε μια σπιτική μάσκα προσώπου. Αλέστε λίγη ακατέργαστη ζάχαρη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη και αναμείξτε τη με ελαιόλαδο και μία κουταλιά του γλυκού ακατέργαστο μέλι μέχρι να φτιάξετε ένα ομοιογενές και πηχτό μείγμα. Εφαρμόστε στο πρόσωπο για μερικά λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε το πρόσωπο με άφθονο νερό.

Δείτε κι αυτό:

Σπιτική μάσκα προσώπου με μέλι και αβοκάντο