ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Αντιγήρανση: Η νέα τάση που ακολουθεί και η Γκουίνεθ Πάλτροου

Αντιγήρανση: Η νέα τάση που ακολουθεί και η Γκουίνεθ Πάλτροου

Η διάσημη ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου είναι φανατική οπαδός της υγιεινής ζωής και έχει γίνει εμπνευστής πολλών σχετικών τάσεων.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ του clean eating, δηλαδή της προσεγμένης διατροφής.

Όπως αποκαλύπτει τώρα, η νέα τάση αντιγήρανσης αλλά και το δικό της μυστικό υγείας ακούει στο όνομα clean sleeping, δηλαδή καθαρός ύπνος.

Η ίδια εξηγεί ότι κοιμάται τουλάχιστον εφτά με οχτώ ώρες κάθε βράδυ και επισημαίνει ότι εάν κάποιος αισθάνεται ότι κουράζεται εύκολα, ξεχνάει ή αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που τον στρεσάρουν σε σύγκριση με το παρελθόν, ο ένοχος μπορεί να είναι το γεγονός ότι δεν κοιμάται επαρκώς.

Η διάσημη ηθοποιός τονίζει ότι ο τρόπος ζωής της δεν βασίζεται μόνο στην καθαρή διατροφή αλλά και τον καθαρό ύπνο, δηλαδή τουλάχιστον εφτά ή οχτώ ώρες καλής ποιότητας ύπνου και ιδανικά δέκα ώρες.

bigstock Sleep 4426586

Ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση των επιπέδων της όρεξης και της ενέργειας και σύμφωνα με τη Γκουίνεθ Πάλτροου, θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα ακόμη και πριν από την διατροφή.

Ο κακής ποιότητας ύπνος διαταράσσει τον μεταβολισμό και τις ορμόνες και μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη βάρους, κακή διάθεση, αδυναμία συγκέντρωσης και κακή μνήμη.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου προτείνει μερικούς απλούς τρόπους για να κοιμόμαστε «καθαρά», όπως η γιόγκα, η αποφυγή των βραδινών σνακ και ειδικά όσων περιέχουν ζάχαρη, το μασάζ των ποδιών με ενυδατική κρέμα πριν τον ύπνο, αλλά και οι μαλάξεις στον αυχένα και το μασάζ στο κεφάλι τις βραδινές ώρες.

 

Διαβάστε επίσης:

Αντιγήρανση: 5 κατηγορίες τροφών που αντιστρέφουν τις επιπτώσεις του χρόνου