ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Πώς να χρησιμοποιήσετε ρετινόλη γύρω από τα μάτια για αντιγηραντικά αποτελέσματα

Θέλετε να αποκομίσετε αντιγηραντικά οφέλη από τη χρήση ρετινοειδών γύρω από τα μάτια; Δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε σημάδια γήρανσης όπως το πόδι της χήνας και το χαλαρωμένο δέρμα χωρίς να προκαλέσετε ευαισθησία στην επιδερμίδα σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ρετινόλη γύρω από τα μάτια για αντιγηραντικά αποτελέσματα
Bigstock

Η ρετινόλη και άλλα ρετινοειδή – τα οποία είναι παράγωγα της βιταμίνης Α – είναι ευρέως αποδεκτά ως το χρυσό προϊόν στα αντιγηραντικά συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας, γνωστά για την ικανότητά τους να συμβάλουν στη λείανση, τη σύσφιξη και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Αλλά αρκετές φορές χρησιμοποιούμε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα που μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα με αποτέλεσμα στο παρελθόν, η εφαρμογή ρετινόλης γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών να ήταν αμφισβητούμενη.

Δυστυχώς, το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ λεπτό και εύθραυστο και εκεί εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης, από λεπτές γραμμές και ρυτίδες ως σημάδια κούρασης, μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε ποτέ να απολαύσουμε τα οφέλη της ρετινόλης σε αυτή την περιοχή του προσώπου; Όχι, φυσικά! Πλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρετινόλη με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα γύρω από τα μάτια.

Σε ποιες μορφές βρίσκουμε την ρετινόλη;

Η ρετινόλη κυκλοφορεί τις εξής μορφές:

  • Ρετινόλη σε μορφή κρέμας
  • Ρετινόλη σε αμπούλες και σέρουμ
retinoli

Επιλέξτε τον σωστό τύπο ρετινόλης

Μην εφαρμόζετε μόνο τον κανονικό ορό ή την κρέμα προσώπου ρετινόλης μέχρι τα μάτια σας αλλά χρησιμοποιήστε ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για την περιοχή των ματιών προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ερεθισμού. Μία κρέμα ματιών που εμπεριέχει ρετινόλη θα αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου, θα «γεμίσει» την περιοχή κάτω από τα μάτια ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Εφαρμόστε ρετινόλη στα σωστά σημεία

Εφαρμόστε την κρέμα ματιών με βάση τη ρετινόλη γύρω από το μάτια αποφεύγοντας τα βλέφαρα. Να σημειωθεί ωστόσο πως πρέπει να εφαρμόζεται το βράδυ, όπου δεν έρχεται το δέρμα σε επαφή με τον ήλιο. Εφόσον δεν παρατηρήσουμε ερεθισμό, τότε το προϊόν το χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, διαφορετικά συμβουλευόμαστε τον δερματολόγο μας.

Young White Woman Getting Acid Organic Retinol Peel Face Skin With The Pipette In A Beauty Clinic

Χρήσιμες συμβουλές για την χρήση ρετινόλης

Εάν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά ρετινόλη, εισαγάγετε τη σταδιακά στη ρουτίνα της ομορφιάς σας. Οι ευαίσθητες επιδερμίδες, ενδέχεται να μην μπορούν να αντέξουν τη σύνθεση και να εμφανίσουν σημάδια ερυθρότητας ακόμη και ξεφλουδίσματος. Επίσης όσες γυναίκες πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα ή ροδόχρου ακμή, έκζεμα και ψωρίαση το ρετινοϊκό οξύ μπορεί να ερεθίσει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα τους. Συνεπώς την πρώτη φορά, χρησιμοποιήστε τη μόνο μία φορά την εβδομάδα. Στη συνέχεια, τη δεύτερη εβδομάδα, χρησιμοποιήστε τη δύο φορές και ούτω καθεξής για να δείτε πώς αντιδρά το δέρμα σας.

Οι γυναίκες με λιπαρές επιδερμίδες, πρέπει να χρησιμοποιούν ένα σέρουμ ή μία κρέμα προσώπου που θα εισχωρεί στα πιο βαθιά στρώματα του δέρματος ενώ στον αντίποδα οι γυναίκες με ξηρή επιδερμίδα θα πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα με ρετινόλη σε μορφή λοσιόν και στη συνέχεια να εφαρμόζουν την ενυδατική κρέμα προσώπου τους.

Χρήση αντηλιακής προστασίας

Η ρετινόλη μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο, ακόμα και αν τη χρησιμοποιείτε τη νύχτα, οπότε βεβαιωθείτε ότι πάντα το πρωί εφαρμόζετε ένα καλό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.