ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ρετινόλη: Γιατί είναι η πιο σημαντική βιταμίνη στις αντιγηραντικές κρέμες

Όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι το κολλαγόνο στην καταπολέμηση των σημαδιών του χρόνου στο δέρμα μας. Υπάρχει, όμως, και μια ακόμα ουσία, μία πολύ διαδεδομένη βιταμίνη, η οποία παίζει τον πολύ σημαντικό ρόλο της "ασπίδας" για το κολλαγόνο.

Ρετινόλη: Γιατί είναι η πιο σημαντική βιταμίνη στις αντιγηραντικές κρέμες

Πρόκειται για την ουσία που είναι ευρύτερα γνωστή ως ρετινόλη. Είναι ουσιαστικά μια μορφή της Retin-A, μιας χημικής ουσίας με βάση την βιταμίνη Α.

Η Retin-A ανήκει στην οικογένεια των ρετινοειδών, οι οποίες εμποδίζουν τον σχηματισμό εκείνων των χημικών ενώσεων που επιτίθενται και διασπούν το κολλαγόνο. Μάλιστα, με σωστή χρήση, η ρετινόλη ευνοεί την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου από τον οργανισμό.

bigstock Pencil with eraser 105468239

Οι δερματολόγοι συνιστούν συχνά τη χρήση της ρετινόλης για την πρόληψη και αντιστροφή των σημαδιών της γήρανσης. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ρετινόλη εμφανίζουν σημαντική μείωση στην εμφάνιση ρυτίδων και καφέ κηλίδων στην επιδρμίδα.

Μια έρευνα του 2008 από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσε ότι η τοπική εφαρμογή ρετινόλης ήταν ένας από τις μόλις τρεις αποδεδειγμένες θεραπείες ενάντια στην γήρανση του δέρματος. Οι άλλες δύο ήταν θεραπείες με λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα και ενέσεις υαλουρονικού οξέος.

Διαβάστε επίσης:

Με ποια άσκηση θα ρίξετε την πίεση

Τριχόπτωση στους άνδρες: Πώς αντιμετωπίζεται ανάλογα με την αιτία της