ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η παρεξηγημένη αλλά τόσο ευεργετική αγκινάρα

Μία παρεξηγημένη, αλλά εξαιρετικάευεργετική τροφή για την  υγεία μας καιειδικότερα για το ήπαρ, την πέψη αλλά και την διούριση είναι η αγκινάρα, τηνοποία θα πρέπει με κάθε τρόπο να εντάξουμε στην διατροφή μας. 
Η παρεξηγημένη αλλά τόσο ευεργετική αγκινάρα

Μία παρεξηγημένη, αλλά εξαιρετικάευεργετική τροφή για την υγεία μας καιειδικότερα για το ήπαρ, την πέψη αλλά και την διούριση είναι η αγκινάρα, τηνοποία θα πρέπει με κάθε τρόπο να εντάξουμε στην διατροφή μας.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερεςμελέτες συσχετίζουν φυτοχημικά συστατικά που περιέχονται στην αγκινάρα με τηνκαλή ηπατική λειτουργία, τη βελτιωμένη διαδικασίας της πέψης και την δράση τηςως διουρητικό.

Επιπλέον, το σημαντικό είναι ότι η αγκιινάρα έχει λίγες θερμίδες, γεγονός που μαςεπιτρέπει να την καταναλώνουμε αρκετά συχνά. Μία μέτρια αγκινάρα αποδίδει μόλις25 θερμίδες, ενώ παράλληλα περιέχει ένα σημαντικό αριθμό μικροθρεπτικώνσυστατικών.

Ειδικότερα, η κατανάλωση μίας αγκινάρας προσφέρει το 6% της ΣυνιστώμενηςΗμερήσιας Πρόσληψης σε φώσφορο, το 10% σε μαγνήσιο, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ,το 8% σε μαγγάνιο, το 5% σε κάλιο, το 4% σε σίδηρο και το 2% σε ασβέστιο.Επίσης περιέχει σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών (καλύπτει το 12% της ΣΗΠ).