ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 7 "θανάσιμα αμαρτήματα" της απώλειας βάρους

Όποιον διατροφολόγο και αν ρωτήσετε θα σας πει ότι, αν και η δίαιτα ή η προσεκτική διατροφή είναι απαραίτητη, εντούτοις υπάρχουν ορισμένα βασικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι και βλάπτουν σοβαρά την υγεία τους.

Τα 7 "θανάσιμα αμαρτήματα" της απώλειας βάρους

Δείτε μερικά από αυτά τα λάθη που κάνετε στην δίαιτα και πρέπει να τα αποφεύγετε πάση θυσία:

Τροφές που προκαλούν φλεγμονή: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι οι τροφές που θεωρούν υγιεινές για εκείνους τους εμποδίζουν στην πραγματικότητα στην προσπάθειά τους να χάσουν τα περιττά κιλά! Για παράδειγμα, τα επεξεργασμένα άλευρα σίτου δεν είναι καλά για εσάς όταν πρόκειται για την συνολική υγεία σας και την απώλεια βάρους.

Υπερβολική διάρκεια αεροβικής άσκησης: Η εποχή που το τρέξιμο ατελείωτων χιλιομέτρων θεωρείτο απαραίτητο για να χάσετε κιλά έχει περάσει. Πλέον όλοι οι ειδικοί θα σας πουν ότι είναι πιο σημαντικό να ασκείστε τακτικά ακόμα και για μικρά χρονικά διαστήματα. Επίσης, αν συνηθίζετε να τρέχετε μεγάλες αποστάσεις, κινδυνεύετε με τραυματισμούς, ο οργανισμός "αμύνεται" στην απώλεια βάρους με το να ρίχνει τον μεταβολισμό και τα κιλά "πέφτουν" ολοένα και δυσκολότερα.

"Κλέβετε" στο πρόγραμμα της δίαιτας: Τα μικρά "ένοχα" γεύματα που μπορεί να κάνετε στη διάρκεια της δίαιτας παίζουν σημαντικό ρόλο. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε άμεσα, αλλά το μόνο που πετυχαίνετε είναι να επιβραδύνετε την προσπάθεια που κάνετε.

Στρες: Είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους που οι άνθρωποι δεν μπορούν να χάσουν βάρος, ακόμα και όταν ακολουθούν το πρόγραμμα της διατροφής τους "κατά γράμμα". Το στρες μπορεί να έρθει σε πολλές μορφές και σε όλους τους τομείς της ζωής σας (εργασία, οικογένεια, τους φίλους, τον ύπνο, τον τρόπο ζωής, το φαγητό, κλπ), και είναι καλό να προσπαθείτε να το αποβάλλετε με κάθε ευκαιρία.

Ζάχαρη: Σίγουρα αποτελεί ένα προφανές "αμάρτημα" στην δίαιτα. Γνωρίζατε ωστόσο ότι οι βλαβερές της συνέπειες στον οργανισμό έχουν συσσωρευτική ισχύ; Το πρόβλημα είναι ότι η ζάχαρη "κρύβεται" παντού: από τους χυμούς μέχρι τα αναψυκτικά και από τα αλκοολούχα ποτά μέχρι τα φρούτα.

Έλλειψη ύπνου: Συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στον παράγοντα στρες που αναφέραμε προηγουμένως. Αν δεν κοιμάσστε αρκετά (πάνω από 7 ώρες την ημέρα) θα είστε πολύ κουρασμένοι για να τηρήσετε το πρόγραμμα της δίαιτας και θα υποπέσετε εύκολα στο πειρασμό, ενώ δεν θα έχετε και την απαραίτητη ενέργεια για την σωματική άσκηση που χρειάζεστε.

Φόβος για τις ασκήσεις με βάρη: Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τα όργανα γυμναστικής με βάρη επειδή φοβούνται ότι θα αυξήσουν τον όγκο του σώματός τους, ενώ εκείνοι προσπαθούν να χάσουν όγκο. Αυτό δεν είναι όλη η αλήθεια. Με ένα σωστό πρόγραμμα στα βάρη, ο οργανισμός θα αυξήσει τον μεταβολισμό κατά 30%. Επίσης δεν πρόκειται να αυξήσετε τον όγκο του σώματός σας χωρίς επίμονες ασκήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Εντόπισαν το γονίδιο που μειώνει την αντίσταση στους παχυντικούς πειρασμούς

Τα αναψυκτικά light ξεπερνούν ακόμη και το νερό στη μάχη της δίαιτας

Δίαιτα: 6 επιστημονικά tips που δεν έχετε ακούσει ξανά

Οι 4 τροφές που θα καθαρίσουν το συκώτι σας