ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 6 τροφές που απαγορεύεται να βάζετε στο ψυγείο

Υπάρχουν τροφές που από τη φύση τους όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο να διατηρούνται στο ψυγείο, αλλά αντιθέτως δεν είναι σωστό να φυλάσσονται σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς χάνουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Οι 6 τροφές που απαγορεύεται να βάζετε στο ψυγείο

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που «απαγορεύεται» να βάζετε στο ψυγείο

Πατάτες

Το κρύο του ψυγείου μετατρέπει γρήγορα το άμυλο σε ζάχαρη, επηρεάζοντας τη γεύση και την υφή τους. Ιδανικά θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και σκοτεινό χώρο. Να θυμάστε ότι ποτέ δεν πρέπει να τις πλένετε πριν τις αποθηκεύσετε, καθώς έτσι θα σαπίσουν γρήγορα.

Κρεμμύδια και σκόρδα

Η υγρασία του κρύου περιβάλλοντος του ψυγείου θα τα κάνει να χαλάσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ιδανικά θα πρέπει να αποθηκεύονται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος προκειμένου να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς έτσι αποξηραίνονται τα εξωτερικά τους στρώματα, τα οποία εν συνεχεία δρουν προστατευτικά.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο αρχίζουν τη διαδικασία ωρίμανσης μόλις κοπούν από το δέντρο. Εάν λοιπόν αγοράσετε ένα άγουρο αβοκάντο, μην το βάλετε στο ψυγείο γιατί θα καθυστερήσετε αισθητά τη διαδικασία ωρίμανσής του. Αν ωστόσο, το αβοκάντο που αγοράσατε είναι ώριμο, τότε καλό θα είναι να το διατηρήσετε στο ψυγείο σας.

Βασιλικός

Ούτε ο βασιλικός φαίνεται πως αγαπά το κρύο, με αποτέλεσμα να μαραίνεται γρήγορα. Ιδανικά μπορείτε να τον διατηρήσετε σε μια κούπα με νερό, μακριά από το φως του ήλιου, που θα ανανεώνετε κάθε δυο μέρες.

Πεπόνια και καρπούζια

Σύμφωνα με έρευνες όταν τα φρούτα αυτά αποθηκεύονται σε χαμηλή θερμοκρασία, χάνουν μεγάλο μέρος των αντιοξειδωτικών τους. Α, λοιπόν, δεν είναι κομένα θα πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου.

Μέλι

Θα πρέπει να διατηρείται σε καλά σφραγισμένο βάζο, σε ξηρό μέρος και θερμοκρασία δωματίου. Η ψύξη θα έχει σαν αποτέλεσμα τον σχηματισμό κρυστάλλων, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε.