ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι θερμίδες σε ένα ποτήρι κρασί και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την δίαιτά σας (infographic)

Αν είστε από εκείνους που προσέχουν την διατροφή τους αρκετά, ώστε να μεριμνούν να μην ξεφεύγουν πολύ από το θερμιδικό όριο της ημέρας, τότε σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί κάποια φορά, πόσο "κακό" κάνει στην διατροφή σας αυτό το επιπλέον ποτηράκι κρασί που μόλις παραγγείλατε στη νυχτερινή σας έξοδο.

Οι θερμίδες σε ένα ποτήρι κρασί και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την δίαιτά σας (infographic)

Σε γενικές γραμμές ένα ποτήρι κρασί έχει από 110 έως και 300 θερμίδες, ανάλογα με το είδος και την ποικιλία.

Τα υψηλότερα σε θερμίδες κρασιά τείνουν να έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Το αλκοόλ έχει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, όταν οι υδατάνθρακες (ζάχαρη), έχουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο. Αυτό σημαίνει ότι κάποια γλυκά κρασιά έχουν λιγότερες θερμίδες από ό,τι κάποια ξηρά κρασιά.

Τα ξηρά κρασιά συνήθως κυμαίνονται από περίπου 11% έως 14% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Ωστόσο, ένας γρήγορος έλεγχος των ποσοστών αλκοόλης στα κρασιά δείχνει ότι πολλά ξηρά κρασιά συχνά υπερβαίνουν το 15%. Ένα ποτήρι ξηρό κρασί (170g) 15% αλκοόλ έχει 175 θερμίδες.

Κάντε "κλικ" στην παρακάτω φωτογραφία για να δείτε έναν πίνακα με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το είδος κρασιού και τις θερμίδες που το συνοδεύουν, καθώς επίσης και σχετικά με τις ποικιλίες και τους πιο διαδεδομένους συνδυασμούς με φαγητό, τις θερμοκρασίες που πρέπει να σερβίρεται και τον τρόπο που πρέπει να το δοκιμάζετε.

calories-in-a-glass-of-wine-640x446

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τι θερμίδες μας δίνουν τα καλοκαιρινά κοκτέιλ

Συγκριτικό τεστ θερμίδων: Κρασί vs Μπύρα (infographic)

Το ποτό με ελάχιστες θερμίδες που καταπολεμάει καρκίνο και διαβήτη!

Πέντε λόγοι να αγαπήσετε (περισσότερο) τη μπύρα!