ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γλυκιά απόλαυση χωρίς θερμίδες! Και όμως γίνεται!

Μία ακόμη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 100.000 ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες, έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά την ασφάλεια της ασπαρτάμης για την υγεία.

Γλυκιά απόλαυση χωρίς θερμίδες! Και όμως γίνεται!

Η μελέτη με τίτλο «Artificially and Sugar-Sweetened Carbonated Beverage Consumption Is Not Associated with Risk of Lymphoid Neoplasms in Older Men and Women», που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition, πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (American Cancer Society).

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, η πρόσληψη ασπαρτάμης από ανθρακούχα ποτά που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά, καθώς και η προσθήκη σε τρόφιμα ή ποτά ταμπλετών ασπαρτάμης δεν σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης μη Hodgkin λεμφώματος.

Η ασπαρτάμη συγκαταλέγεται στα πιο ενδελεχώς μελετημένα συστατικά τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Η ασφάλειά της έχει κατ' επανάληψη επιβεβαιωθεί από αξιόπιστες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, στις οποίες -μεταξύ άλλων- συμπεριλαμβάνονται η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), καθώς και το Υπουργείο Υγείας του Καναδά (Health Canada).

Εάν, λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία των διαβητικών ή κάνετε δίαιτα και δε θέλετε να στερηθείτε τη γλυκιά απόλαυση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο Canderel.

Η νέα του σύνθεση επιτρέπει το ψήσιμο, δίνει στα παρασκευάσματά σας υπέροχη, γλυκιά γεύση και λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη ζαχαροπλαστική.

Το Canderel είναι ιδανικό γλυκαντικό για όσους θέλουν να περιορίσουν τη ζάχαρη χωρίς όμως να στερηθούν τη γλυκιά γεύση.

Μία ταμπλέτα Canderel δίνει 0,3 θερμίδες, μία κουταλιά Canderel δίνει 2 θερμίδες, ενώ ένα κουταλάκι ζάχαρη δίνει 20 θερμίδες.

Στις συνταγές ένα φλιτζάνι Canderel ισοδυναμεί σε γλυκύτητα με ένα φλιτζάνι ζάχαρης.