ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό και στην εγκυμοσύνη

Λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, έχουν τα παιδιά που η μητέρα τους καταναλώνει τη συγκεκριμένη τροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό και στην εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αμερικανικής μελέτης η πρόωρη έκθεση των βρεφών μέσα στη μήτρα δημιουργεί φυσική ανοχή σε ορισμένα τρόφιμα.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά των μητέρων, που έτρωγαν ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχαν κατά ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αργότερα στη ζωή τους αλλεργία στους ξηρούς καρπούς.

Η μελέτη συμπεριέλαβε καρπούς με κέλυφος, όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα κάσιους, τα πεκάν, τα φουντούκια και τα μακαντέμια.

Εκτός όμως από την περίοδο της εγκυμοσύνης, οι ξηροί καρποί έχουν γενικότερη προστατευτική δράση.

Μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μπορεί να είναι ελιξίριο της μακροζωίας, σύμφωνα με την μεγαλύτερη μελέτη για το συγκεκριμένο θέμα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, διαπίστωσαν πως μεταξύ όσων καθημερινά έτρωγαν την συγκεκριμένη ποσότητα ξηρών καρπών, υπήρξαν κατά 29% λιγότεροι θάνατοι από καρδιοπάθεια και κατά 11% λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο.

Η προστατευτική δράση έναντι των συγκεκριμένων νοσημάτων ήταν η ίδια για τους καρπούς που προέρχονται από δέντρα (όπως τα κάσιους και τα φιστίκια Βραζιλίας) και εκείνους που αναπτύσσονται μέσα στη γη (όπως τα αράπικα φιστίκια, που παράγονται από την υπόγειο αραχίδα).

Άλλα είδη ξηρών καρπών που έτρωγαν συστηματικά οι εθελοντές ήταν, μεταξύ άλλων, τα αμύγδαλα, τα μακαντέμια, τα καρύδια pecan, το κουκουνάρι, τα φιστίκια Αιγίνης και τα καρύδια.

Διαβάστε επίσης:

Τα πολλαπλά οφέλη των ξηρών καρπών

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με αυτές τις τροφές