ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5 κορυφαίες τροφές για την ενυδάτωση του οργανισμού

Ο γενικός κανόνας στην περίπτωση της επαρκούς ενυδάτωσης του οργανισμού είναι γνωστός: πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Οι 5 κορυφαίες τροφές για την ενυδάτωση του οργανισμού

Αυτό κατά την καλοκαιρινή περίοδο με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι εύκολο. Αλλά τον υπόλοιπο χρόνο δεν είναι κάτι τόσο απλό για τους περισσότερους ανθρώπους.

Αν αναλογιστούμε ότι περίπου το 20% της ποσότητας νερού το λαμβάνουμε από τις τροφές, τότε είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες είναι εκείνες που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε σωστά ενυδατωμένοι, ακόμα και αν δυσκολευόμαστε να πιάσουμε τον στόχο των 8 ποτηριών νερό/ημέρα.

Αγγούρι – περιεκτικότητα σε νερό: 96,7%

Είτε σκέτο, είτε μέσα σε smoothies και σούπες, το αγγούρι είναι η τροφή με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο όσο καμία άλλη τροφή.

Λάχανο τύπου iceberg – περιεκτικότητα σε νερό: 95,6%

Ο συγκεκριμένος τύπος λάχανου δεν έχει πολύ καλή φήμη, επειδή από θρεπτικής άποψης υστερεί έναντι άλλων τύπων/ποικιλιών λάχανου. Αλλά έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από κάθε άλλο λάχανο και είναι ιδανικό για την ενυδάτωσή σας.

Σέλερι – περιεκτικότητα σε νερό: 95,4%

Όπως όλες οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, έτσι και το σέλερι έχει ελάχιστες θερμίδες. Είναι ταυτόχρονα πολύ θρεπτικό αφού περιέχει άφθονο φυλλικό οξύ και βιταμίνες Α, C και Κ.

Ραπανάκια – περιεκτικότητα σε νερό: 95,3%

Από τις πιο υγιεινές επιλογές που μπορείτε να κάνετε διατροφικά και μία από εκείνες που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι όσο λίγες άλλες τροφές.

Ντομάτες – περιεκτικότητα σε νερό: 94,5%

Η ελληνική γη μας τις προσφέρει σε αφθονία. Οι ευεργετικές τους ιδιότητες που έχουν οι ντομάτες για την επιδερμίδα, αλλά και στην καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών είναι γνωστές. Τώρα, μπορείτε να τις μνημονεύετε και για τη συμβολή τους στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Σακούλες κάτω από τα μάτια; Απλοί τρόποι για να τις διώξετε

Τέσσερις κατηγορίες τροφών που θα μπορούσαν να είναι... καλλυντικά

Ποιες δόσεις τροφών προκαλούν αλλεργία

Ο χυμός από παντζάρι μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση