ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε για την ηλικία σας

Είναι γνωστό ότι ο πιο βασικός τρόπος για να ελέγχει κανείς το σωματικό του βάρος είναι να προσέχει το "ισοζύγιο" των θερμίδων που καταναλώνει έναντι εκείνων που καίει καθημερινά.

Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε για την ηλικία σας

Η υγιεινή διατροφή και κυρίως η τακτική σωματική άσκηση θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο. Πόσες θερμίδες, όμως επιτρέπετε να καταναλώνετε; Είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι να έχουν τις ίδιες θερμιδικές ανάγκες καθημερινά;

Η απάντηση είναι φυσικά όχι. Ανάλογα με την ηλικία και το αν είστε άνδρας ή γυναίκα μεταβάλλεται και το όριο θερμίδων που μπορείτε να παίρνετε από τη διατροφή σας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον πίνακα Υπολογισμού των Ενεργειακών Αναγκών του κάθε ατόμου ανάλογα με την ηλικία του, σύμφωνα με το "Institute of Medicine Dietary Reference Intakes".

Σημειώσεις:

-Gender: Φύλο (child = παιδί, female = γυναίκα, male = άντρας)

-Age: Ηλικία

-Sedentary: Αναφέρεται στον τρόπο ζωής και τις καθημερινές συνήθειες. Σημαίνει "καθιστική" ζωή και χαρακτηρίζεται μόνο από πολύ ελαφριά σωματική άσκηση κάθε ημέρα.

-Moderately: Σημαίνει "μέτρια" σωματική δραστηριότητα και περιλαμβάνει άτομα που ασκούνται τόσο όσο αντιστοιχεί στο να περπατούν 1,5-3 χλμ/ημέρα με ρυθμό βαδίσματος 6-7 χλμ/ώρα (έντονο βάδισμα).

-Active: Σημαίνει "δραστήριος" τρόπος ζωής και περιλαμβάνει άτομα που ασκούνται συνολικά μέσα στην ημέρα τόσο, που θα αντιστοιχούσε σε πάνω από 3 χλμ/ημέρα περπάτημα σε έντονο βάδισμα μαζί με ελαφριά γυμναστική άσκηση.

Δείτε τον πίνακα:

ssfyuktug

Παράδειγμα:

Ένας άντρας ηλικίας 31-50 ετών, ο οποίος διάγει έναν καθιστικό τρόπο ζωής πρέπει να καταναλώνει περίπου 1.800 θερμίδες/ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Η παχυσαρκία δεν θεραπεύεται μόνο με δίαιτα και γυμναστική

Ο πιο εύκολος τρόπος να χάσετε 5 κιλά

Ιδανικές ώρες γευμάτων για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και σνακ

Τρεις εγγυημένοι τρόποι να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας