ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές που κάνουν καλό στο πάγκρεας

Το πάγκρεας διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην πέψη. Όταν η τροφή αδειάζει από το στομάχι στο λεπτό έντερο, αναμιγνύεται με πεπτικά ένζυμα από το πάγκρεας που εξουδετερώνουν τα οξέα του στομάχου, προλαμβάνοντας τη βλάβη στο έντερο.

Οι τροφές που κάνουν καλό στο πάγκρεας

Αυτά τα ένζυμα επίσης διασπούν τις τροφές, έτσι ώστε να μπορούν να απορροφηθούν από το σώμα. Το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και επιτρέπει στον οργανισμό να αποθηκεύει ενέργεια από την τροφή για μελλοντική χρήση.

Η κατανάλωση των σωστών τροφών μπορεί να θεραπεύσει και να θρέψει το πάγκρεας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε την παγκρεατίτιδα, μια επώδυνη φλεγμονή του παγκρέατος.

Δείτε ποιες τροφές κάνουν καλό στο πάγκρεας:

Βατόμουρα και κεράσια

Είναι και τα δύο καλές πηγές αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στην αποφυγή της βλάβης των κυττάρων.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο και άλλα σταυρανθή λαχανικά, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και το κουνουπίδι περιέχουν ισχυρές χημικές ουσίες, που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια καλή πηγή ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών για την υγεία του παγκρέατος και για την πρόληψη του καρκίνου.

Κόκκινα σταφύλια

Τα κόκκινα σταφύλια είναι μια καλή πηγή ρεσβερατρόλης, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Αποφύγετε το κόκκινο κρασί, αν έχετε παγκρεατίτιδα και επιλέξτε να φάτε μια χούφτα κόκκινα σταφύλια.

Σπανάκι

Είναι μια καλή πηγή σιδήρου και βιταμίνης Β, τα οποία χρειάζεται οπωσδήποτε το πάγκρεας. Άλλα φυλλώδη λαχανικά, όπως το λάχανο και το σέσκουλο είναι επίσης ευεργετικά για το πάγκρεας.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες μαζί με άλλα πορτοκαλί και κίτρινα λαχανικά, όπως τα καρότα, το καλαμπόκι και η κολοκύθα περιέχουν θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι ευεργετικά για το πάγκρεας και μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου.

Διαβάστε επίσης:

Οι καλύτερες διατροφικές πηγές των βιταμινών-Β

Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε για την ηλικία σας

Έτσι θα απαλλάξετε φρούτα και λαχανικά από φυτοφάρμακα

Αυτά είναι τα λαχανικά και τα φρούτα της εποχής!