ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Από ποιες τροφές παίρνετε ζάχαρη χωρίς να το γνωρίζετε

Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση ζάχαρης βάπτει την υγεία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τόσο οι ενήλικες, όσο και τα παιδιά πρέπει να μειώσουν στο μισό την ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνουν προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και της φθοράς των δοντιών.

Από ποιες τροφές παίρνετε ζάχαρη χωρίς να το γνωρίζετε

Ακόμη και αν αποφεύγετε την πρόσληψη ζάχαρης από προφανείς πηγές, όπως τα γλυκά, υπάρχουν τροφές που περιέχουν ζάχαρη.

Επιδόρπια γιαουρτιού
Τα επιδόρπια γιαουρτιού, σε αντίθεση με το γιαούρτι, περιέχουν ζάχαρη σε διάφορες μορφές όπως σιρόπι γλυκόζης ή σιρόπι αμύλου.

Μπάρες δημητριακών
Οι περισσότεροι τις καταναλώνουν θεωρώντας ότι πρόκειται για υγιεινό σνακ, οι περισσότερες μπάρες όμως περιέχουν αρκετή επεξεργασμένη ζάχαρη.

Dressing σαλάτας
Οι σάλτσες για τη σαλάτα περιέχουν μέχρι 9-10 γραμμάρια ζάχαρη. Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε σάλτσα πωλείται στο σούπερ μάρκετ.

Χυμοί
Οι περισσότεροι χυμοί του εμπορίου περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη. Πριν αγοράσετε τυποποιημένους χυμούς, κοιτάξτε την ετικέτα με τα συστατικά.

Κομπόστες
Οι περισσότερες κομπόστες περιέχουν μέχρι και 30 γραμμάρια ζάχαρη, οπότε προτιμήστε να φάτε τα φρούτα εποχής που περιέχουν φυσικά σάκχαρα.

Λευκό κρασί
Τα ξηρά κρασιά έχουν λιγότερη ζάχαρη με 1,5 γραμμάριο σε κάθε ποτήρι, σε αντίθεση με τα πιο γλυκά κρασιά που έχουν 6 γραμμάρια ανά ποτήρι.

Διαβάστε επίσης:

Λευκή, καστανή ή μαύρη ζάχαρη; Όσα θέλετε να ξέρετε

Πρέπει να μειώσουμε ακόμη περισσότερο την ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης