ΔΙΑΤΡΟΦΗ

16 + 1 τροφές που καίνε το λίπος

Δε χρειάζεται ναακολουθήσετε αυστηρή δίαιτα για να φτάσετε στο επιθυμητό σας βάρος. Μάθετεποιες τροφές σας βοηθούν να κάψετε λίπος χωρίς στερήσεις.
16 + 1 τροφές που καίνε το λίπος

Δε χρειάζεται ναακολουθήσετε αυστηρή δίαιτα για να φτάσετε στο επιθυμητό σας βάρος. Μάθετεποιες τροφές σας βοηθούν να κάψετε λίπος χωρίς στερήσεις.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι βοηθάστην απώλεια βάρους χάρη στις πρωτεΐνες που περιέχει. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους,η πρωτεΐνη δεν αποβάλλεται αμέσως από τον οργανισμό και αυτό βοηθά να διατηρήσουμετην αίσθηση του κορεσμού. Παράλληλα, ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδεςκατά το μεταβολισμό των πρωτεϊνών σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες.

Κανέλα

Σύμφωνα μεμελέτες, η κανέλα βοηθά στη σταθεροποίηση του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα. Αυτόμπορεί να περιορίσει την όρεξη, ειδικότερα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Μπορούμενα επωφεληθούμε από την κανέλα εάν την προσθέσουμε στον καφέ, στο τσάι ή τογιαούρτι, χωρίς να πάρουμε περιττές θερμίδες.

Καυτερή πιπεριά

Η καυτερή πιπεριάπεριέχει ένα συστατικό που ονομάζεται καψαϊκίνη, η οποία περιορίζει την όρεξηκαι επιταχύνει το μεταβολισμό για σύντομο χρονικό διάστημα.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάιβοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς ενεργοποιεί την καύση του λίπους στην περιοχή τηςκοιλιάς. Επίσης, το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, οι οποίες ενισχύουν τομεταβολισμό. Μπορείτε να καταναλώνετε άφθονο πράσινο τσάι κατά τη διάρκεια της ημέρας,είτε κρύο είτε ζεστό.

Γκρέιπφρουτ

Το απολαυστικόαυτό φρούτο βοηθά στην αίσθηση κορεσμού χωρίς περιττές θερμίδες. Αυτό οφείλεταιστις μεγάλες ποσότητες διαλυτών ινών, οι οποίες αφομοιώνονται αργά από τονοργανισμό. Μισό γκρέιπφρουτ ή ένα ποτήρι χυμός γκρέιπφρουτ πριν από ένα γεύμαβοηθά να περιορίσετε τις θερμίδες που θα καταναλώσετε στη συνέχεια.

Καρπούζι

Οι τροφές μεμεγάλη περιεκτικότητα σε νερό καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο στομάχι καιεπομένως δεν αισθάνεστε πείνα. Το καρπούζι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικάσυστατικά αλλά με λίγες θερμίδες. Επίσης, είναι πηγή μιας αντιοξειδωτικής ουσίαςπου ονομάζεται λυκοπένιο, ενώ περιέχει επίσης ποσότητες βιταμίνης Α καιβιταμίνης C.


Αχλάδι και μήλο

Τα φρούτα αυτάέχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Προτιμήστε τα με τη φλούδα γιαεπιπλέον ποσότητες θρεπτικών ινών, οι οποίες θα σας κρατήσουν μακριά από τοψυγείο για περισσότερη ώρα.

Μούρα

Όπως πολλά άλλαφρούτα, έτσι και τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και νερό καιεπομένως περιορίζουν την όρεξη. Έχουν όμως και ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα,καθώς είναι πολύ γλυκά και μπορεί να σας αποτρέψουν να αναζητήσετε ένα μπισκότοή ένα σοκολατάκι.

Γλυκοπατάτα

Σε σύγκριση μεμια απλή ψητή πατάτα –στην οποία θα προσθέτατε βούτυρο, τυρί ή μπέικον– η γλυκοπατάταέχει τόσο γεμάτη γεύση που δε χρειάζεται… ενίσχυση! Έτσι, μπορείτε να αποφύγετεπεριττές θερμίδες και λίπη. Επίσης, η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε κάλιο, βήτακαροτένιο, βιταμίνη C καιφυτικές ίνες.

Αυγό

Σύμφωνα μεμελέτες, η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί βοηθά να καταπολεμήσετε την πείνα κατάτη διάρκεια της ημέρας. Ένα αυγό έχει μόλις 75 θερμίδες αλλά περιέχει 7γραμμάρια πρωτεΐνης, καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά. Επίσης, ο οργανισμόςκαίει περισσότερες θερμίδες κατά την πέψη του αυγού σε σύγκριση με την πέψη τωνυδατανθράκων.

Καφές

Ακούγεται πολύκαλό για να είναι αληθινό, αλλά το αγαπημένο αυτό ρόφημα πράγματι ενισχύει τομεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους. Τα οφέλη του καφέ είναι βέβαιαβραχυπρόθεσμα και θα πρέπει να προσέξουμε τις επιπλέον θερμίδες ανάλογα με τοείδος του καφέ.

Βρώμη

Τα οφέλη της βρώμηςείναι διπλά για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσια σε ίνες και νερό. Ο συνδυασμόςαυτός προωθεί το αίσθημα κορεσμού. Αποφύγετε τη βρώμη που περιέχει ζάχαρη· μπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση της προσθέτονταςκανέλα ή μοσχοκάρυδο.


Σούπα

Η σούπα είναι έναςπολύ καλός σύμμαχος στην απώλεια βάρους. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό καιεπομένως μας χορταίνει με πολύ λίγες θερμίδες, ενώ είναι ζεστή, κάτι που μας αποτρέπειαπό το να τη φάμε πολύ γρήγορα. Μπορείτε να επιλέξετε τη σούπα ως ορεκτικό ή ωςκυρίως γεύμα, προσθέτοντας ψάρι, κοτόπουλο, λαχανικά ή φασόλια.

Ξύδι

Μελέτες υποδεικνύουνότι το ξύδι βοηθά στη διαδικασία της λιποδιάλυσης. Προτιμήστε το στη σαλάτααντί κάποιας σος για να προσθέσετε πλούσια γεύση χωρίς επιπλέον θερμίδες.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποίείναι ένα εξαιρετικό σνακ ανάμεσα στα γεύματα, καθώς είναι πλούσιοι σεπρωτεΐνες, φυτικές ίνες και λιπαρά υγιεινά για την καρδιά. Βοηθούν στην απώλειαβάρους και βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης. Χρειάζεται βέβαια προσοχή ως προςτις ποσότητες.

Ποπ κορν

Τρεις κούπες ποπκορν μπορεί να μοιάζουν πολλές, ωστόσο περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, χωρίςπρόσθετα λιπαρά ή ζάχαρη. Προτιμήστε το αντί για πατατάκια, καθώς είναι πιουγιεινό και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό.

Φασόλια

Τα φασόλιαπεριέχουν πρωτεΐνες και είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Έτσι, ενισχύουν τοαίσθημα του κορεσμού με λίγες θερμίδες. Επίσης, είναι εύκολο να τα ετοιμάσουμεοποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Μία κούπα φασόλια περιέχει 12 γραμμάρια ίνες,μόλις 4 γραμμάρια λίπος και 15 γραμμάρια πρωτεΐνες.