ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αγγούρι: 7 λόγοι υγείας που θα σας κάνουν να το αγαπήσετε

Το αγγούρι είναι ένα από τα παρεξηγημένα τρόφιμα, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι επί της ουσίας είναι μόνο νερό. Κι όμως, το αγγούρι συγκαταλέγεται στις πιο ωφέλιμες τροφές και υπάρχουν 7 βασικοί λόγοι, για τους οποίους θα πρέπει να το εντάξουμε στη διατροφή μας:
Αγγούρι: 7 λόγοι υγείας που θα σας κάνουν να το αγαπήσετε

Το αγγούρι είναιένα από τα παρεξηγημένα τρόφιμα, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι επί της ουσίαςείναι μόνο νερό. Κι όμως, το αγγούρι συγκαταλέγεται στις πιο ωφέλιμες τροφέςκαι υπάρχουν 7 βασικοί λόγοι, για τους οποίους θα πρέπει να το εντάξουμε στηδιατροφή μας:

Ενυδάτωση: Το 90%της σύστασής του είναι νερό, οπότε ενυδατωνόμαστε τρώγοντας.

Καταπολεμά τιςκαούρες: Το αγγούρι ανακουφίζει το στομάχι από τις καούρες.

Εγκαύματα ήλιου:Βοηθά στην ανακούφιση του δέρματος από τα ηλιακά εγκαύματα.

Τοξίνες: Βοηθάτον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες από την κατανάλωση λιπαρών ή ζάχαρης.

Πέτρες στα νεφρά:Επειδή είναι διουρητικό, μπορεί με φυσικό τρόπο να βοηθήσει στην αποβολή τηςάμμου ή της πέτρας στα νεφρά

Βιταμίνες: Κιόμως το αγγούρι, είναι πλούσιο σε βοταμίνη Β και σε βταμίνη C, οπότε ηημερήσια κατανάλωσή του βοηθά στην πρόσληψη των απαρα΄τητων αυτών θερμίδων.


Μάτια: Η ενυδάτωση του δέρματος του προσώπου με φλούδεςαγγουριού, είναι γνωστή και κανείς δεν αμφιβάλλει για την αξία του. Το ίδιοισχύει και με τους μαύρους κύκλους στα μάτια. Τοποθετήστε για λίγα λεπτά, φέτεςαγγουριού στα μάτια και ιθα είναι σαν ναέχετε ξεκουραστεί και κοιμηθεί για ώρες.


Αν η γεύση τουδεν σας τρελλαίνει, δοκιμάστε ένα χυμό παγωμένης λεμονάδας στην οποία θα έχετεπροσθέσει λίγο χυμό και φέτες αγγουριού μαζί με φέτες λάιμ. Το απόλυτοενυδατικό και θρεπτικό ρόφημα.