ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πέντε μύθοι για τη χοληστερίνη που σίγουρα έχετε ακούσει!

Είστε βέβαιοι ότι όλα τα λίπη αυξάνουν τη χοληστερίνη; Μήπωςδεν τρώτε αυγά επειδή θεωρείτε ότι κάνουν κακό;

Πέντε μύθοι για τη χοληστερίνη που σίγουρα έχετε ακούσει!

Είστε βέβαιοι ότι όλα τα λίπη αυξάνουν τη χοληστερίνη; Μήπωςδεν τρώτε αυγά επειδή θεωρείτε ότι κάνουν κακό;

Διαβάστε πέντε μύθους σχετικά με τη χοληστερίνη που ίσως δενγνωρίζατε!

Τα παιδιά δεν έχουν υψηλή χοληστερόλη

Λάθος! Σύμφωνα με μελέτες, η αθηροσκλήρωση, η στένωση δηλαδήτων αρτηριών που οδηγεί σε καρδιακές παθήσεις, μπορεί να ξεκινήσει από τηνηλικία των οκτώ ετών.

Η χοληστερόλη είναι μόνο κακή

Λάθος! Σε φυσιολογικές τιμές είναι απαραίτητη για διάφορες διεργασίεςτου οργανισμού μας. Συγκεκριμένα είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ορισμένωνορμονών, όσο και για την προστασία των μεμβρανών των κυττάρων.

Η χοληστερίνη εξαρτάται από τη διατροφή μας

Λάθος! Είναι συχνό φαινόμενο άτομα που προσέχουν τη διατροφήτους να έχουν πρόβλημα χοληστερίνης.

Συχνά η αυξημένη χοληστερίνη μπορεί να οφείλεται σεκληρονομικούς παράγοντες, αλλά και σε συνήθειες, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλκαι η καθιστική ζωή.

Όλα τα λίπη προκαλούν αύξηση της χοληστερίνης

Λάθος! Όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν ισχύει αλλά έρευνες έχουνδείξει ότι ορισμένα συμβάλλουν στη μείωσή της. Τέτοιο παράδειγμα είναι τοελαιόλαδο, που αποτελεί πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων τα οποία συμβάλλουνστη μείωση της ''κακής'' χοληστερίνης και στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης.Ωστόσο, ακόμη και αυτό πρέπει νακαταναλώνεται με σύνεση


Δεν πρέπει να τρώμε αυγά επειδή έχουν χοληστερίνη

Λάθος! Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η μέτρια κατανάλωσηαυγών μπορεί να είναι ασφαλής, ακόμη και ωφέλιμη για τους υγιείς ενήλικες. Τοπόσα αυγά μπορούμε να καταναλώνουμε εξαρτάται από τα επίπεδα της χοληστερόλης, τονκίνδυνο για καρδιακή νόσο και την γενικότερη κατάσταση της υγείας μας.