ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ακόμη και το «υγιεινό» λάδι βλάπτει

Ορισμένα φυτικά έλαιαπου καταναλώνουμε στη διατροφή μας μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά ανθυγιεινά,αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, δηλώνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιοτου Τορόντο στον Καναδά.
Ακόμη και το «υγιεινό» λάδι βλάπτει

Ορισμένα φυτικά έλαιαπου καταναλώνουμε στη διατροφή μας μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά ανθυγιεινά,αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, δηλώνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιοτου Τορόντο στον Καναδά.








Αυτό σημαίνει πωςοι ετικέτες των τροφίμων μπορεί να «παραπλανήσουν» τους καταναλωτές και να τουςκάνουν να πιστέψουν λανθασμένα πως το λάδι που αγοράζουν θα κάνει καλό στηνυγεία τους.







«Αυτές οιπληροφορίες είναι σημαντικές για όσους αγοράζουν τα συγκεκριμένα τρόφιμα, καθώςτο κίνητρό τους ως καταναλωτές είναι να προστατεύσουν την καρδιά τους. Αν καιαρκετά από αυτά τα προϊόντα είναι ασφαλή, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις»,δηλώνει ο Δρ Ρίτσαρντ Μπαζινέτ από το Πανεπιστήμιο.







Ο Δρ Μπαζινέτ καιοι συνάδελφοί του τονίζουν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην αναλογία δύο ειδώνπολυακόρεστων λιπαρών που περιέχουν τα έλαια: το φυτικό λάδι που είναι πλούσιοσε Ω-6 λινελαϊκό οξύ αλλά δεν περιέχει αρκετά Ω-3 λιπαρά οξέα δεν έχει κανέναόφελος για την υγεία.





Τα αποτελέσματα της νέας μελέτης δημοσιεύθηκανστο επίσημο περιοδικό του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου ( CMAJ ) καιυποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις ετικέτεςτων προϊόντων προκειμένου να προστατευθούν από σοβαρές ασθένειες όπως ηκαρδιοπάθεια.