ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να χάσετε κιλά πριν τα Χριστούγεννα

Ένας μήνας μας χωρίζει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και γι αυτό πάρτε από τώρα τα μέτρα σας και αφήστε ...χώρο στο σώμα σας για να απολαύσετε χωρίς τύψεις ταχριστουγεννιάτικα εδέσματα.
Tips για να χάσετε κιλά πριν τα Χριστούγεννα

Ένας μήνας μας χωρίζει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι καιγι αυτό πάρτε από τώρα τα μέτρα σας και αφήστε ...χώρο στο σώμα σας για νααπολαύσετε χωρίς τύψεις ταχριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Μπορείτε λοιπόν να χάσετε κιλά με μικρές διατροφικές αλλαγέςστις συνήθειές σας και ίσως έτσι να μη χρειαστεί να κάνετε δίαιτα πριν ταΧριστούγεννα.


Ακολουθήστε κάποια διατροφικά tips ώστε όχι μόνο ναδιατηρήσετε τη σιλουέτα σας αλλά και να χάσετε κάποιους πόντους από τηνπεριφέρεια:


--Περιορίστε τη μερίδα του βραδινού φαγητού. Δοκιμάστε νασερβιριστείτε σε μικρότερο πιάτο. Όλοι γνωρίζουμε ότι το βραδινό φαγητό έχειμεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει λιπος γιατί δεν κάνουμε πολλές καύσεις.

--Επιλέξτε υγιεινά σνακ για το βράδυ, π.χ. ένα τοστ μεγαλοπούλα και όχι τσιπς.

--Μασάτε καλά την τροφή και μην την καταπίνετε χωρίς να τηνέχετε μασήσει πολύ καλά. Έτσι, ο εγκέφαλος θα πάρει πιο γρήγορα το μήνυμα τουκορεσμού και θα έχετε χορτάσει με τη μισή μερίδα.

--Σε κάθε μπουκιά αφήνετε στο πιάτο το πηρούνι, και αφούέχετε μασήσει καλά, ξαναβάλτε μία μπουκιά στο πηρούνι. Θα εκπλαγείτε πόσογρήγορα θα έχετε χορτάσει χωρίς να έχετε παραφάει και χωρίς να έχει φουσκώσειτο στομάχι σας.

--Αποφύγετε τα παχυντικά φαγητά, όσο είναι δυνατόν. Αν δενμπορείτε να αντισταθείτε βέβαια, περιορίστε τα βάζοντας πρόγραμμα για το πότεθα επιτρέψετε στον εαυτό σας μία παρασπονδία.