ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το υπέροχο smoothie με μαύρη σοκολάτα που διώχνει το στρες

Η πικρή σοκολάταείναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, έχει όμως και την ιδιότητα να μας φτιάχνειτη διάθεση, καθώς ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης, μιας ορμόνης που μαςδίνει το αίσθημα της ευχαρίστησης. Επίσης μειώνει την αρτηριακή πίεση κι έτσιμας χαλαρώνει.

Το υπέροχο smoothie με μαύρη σοκολάτα που διώχνει το στρες

Η μαύρη σοκολάταείναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, έχει όμως και την ιδιότητα να μας φτιάχνειτη διάθεση, καθώς ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης, μιας ορμόνης που μαςδίνει το αίσθημα της ευχαρίστησης. Επίσης μειώνει την αρτηριακή πίεση κι έτσιμας χαλαρώνει.

Σε συνδυασμό μετα μούρα και το γιαούρτι, αυτό το smoothie έχει υπέροχη γεύση και μας βοηθά να χαλαρώσουμε και νακαταπολεμήσουμε το στρες.

Τα μούραπεριέχουν βιταμίνη C πουθωρακίζει τον οργανισμό, ενώ το γιαούρτι μας παρέχει τη θρεπτική βιταμίνη Β12 και σίδηρο, ώστε να έχουμε ενέργεια αλλάκαι γερά κόκκαλα. Δώστε επιπλέον γεύση και θρεπτική αξία στο smoothie προσθέτοντας λίγα αμύγδαλα, ταοποία περιέχουν υγιεινά λιπαρά που βοηθούν στην καύση του λίπους.

Χρόνοςπροετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες: 2

Θα χρειαστείτε:

¾ της κούπας γάλα1%

1 κούπα γιαούρτιμε χαμηλά λιπαρά

1 ¼ της κούπαςβατόμουρα (σε μικρά κομμάτια)

¾ της κούπαςκομματάκια πικρής σοκολάτας

¾ της κούπαςαμύγδαλα

4 μεγάλα παγάκια

Τα εργαλεία πουθα χρησιμοποιήσετε είναι ένα μπλέντερ, ένα σύρμα για ανακάτεμα, μια μικρήκατσαρόλα και ένα δοχείο μέτρησης.

1. Ζεσταίνετε τογάλα στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας καιανακατεύετε με το σύρμα έως ότου αυτά λιώσουν εντελώς και το μείγμα γίνειομοιόμορφο (περίπου 5 λεπτά).

2. Κατεβάζετε απότη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 5 περίπου λεπτά.

3. Ρίχνετε τομείγμα σοκολάτας στο μπλέντερ. Προσθέτετε το γιαούρτι, τα αμύγδαλα, 1 κούπαβατόμουρα και τον πάγο. Χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

4. Σερβίρετε σεδύο ποτήρια και στολίζετε με τα υπόλοιπα βατόμουρα.

Διατροφική αξία(ανά μερίδα):

Πρωτεΐνες: 26γραμμάρια

Φυτικές ίνες: 12γραμμάρια

Λιπαρά: 46γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 79γραμμάρια

Χοληστερόλη: 10γραμμάρια

Κορεσμένα λιπαρά:17 γραμμάρια

Ζάχαρη: 61γραμμάρια

Νάτριο: 82 γραμμάρια