ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τέσσερις μύθοι για το ελαιόλαδο

Το νόστιμο έλαιοείναι ιδανικό για το μαγείρεμα και τις σαλάτες μας.

Τέσσερις μύθοι για το ελαιόλαδο

Το νόστιμο έλαιοείναι ιδανικό για το μαγείρεμα και τις σαλάτες μας.

Εσείς γνωρίζετεπότε πρέπει να χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο και πώς να αξιολογούμε την ποιότητάτου;

Η ερευνήτριαΣελίνα Γουανγκ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια καταρρίπτει τους συνηθέστερουςμύθους που περιβάλλουν το ελαιόλαδο.

1. Φρέσκο ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ

Ειδικότερα τοεισαγόμενο ελαιόλαδο μπορεί να φτάσει στον καταναλωτή έως και τρία χρόνιααργότερα! Αντίθετα με το κρασί, το ελαιόλαδο δε γίνεται καλύτερο με την πάροδοτου χρόνου. Χρειάζεται λοιπόν να προσέχουμε τις ημερομηνίες παραγωγής.

2. Ελαιόλαδο μόνογια τη σαλάτα

Ένας μύθος για τοελαιόλαδο είναι πως δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα, καθώςείναι πιο βαρύ από τα πιο φθηνά λάδια. Η Γουανγκ το διαψεύδει, υποστηρίζοντας ότιτο φρέσκο ελαιόλαδο καλής ποιότητας είναι ότι καλύτερο για τη μαγειρική.

3. Η ποιότηταφαίνεται από το χρώμα

Το χρώμα τουελαιόλαδου δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητά του. Πρέπει να αποφεύγουμε το ελαιόλαδοσε διάφανες συσκευασίες, καθώς το φως το αλλοιώνει.

4. Το ελαιόλαδο λάιτέχε λιγότερες θερμίδες

Πρόκειται γιαελαιόλαδο με πιο απαλή γεύση, χωρίς καμία διαφορά ως προς τις θερμίδες.