ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να μαγειρέψετε χωρίς βούτυρο ή λάδι

Πώς να μαγειρέψετε χωρίς βούτυρο ή λάδι

Μοιάζει αδύνατο, όχι όμως όταν βάζουμε φαντασία και δημιουργικότητα στη μαγειρική!


Μοιάζει αδύνατο, όχι όμως όταν βάζουμε φαντασία και δημιουργικότητα στη μαγειρική!


Αντικαθιστώντας ένα υλικό με ένα άλλο γλιτώνουμε θερμίδες, εξερευνούμε νέους γευστικούς ορίζοντες και εκμεταλλευόμαστε κάθε διαθέσιμο υλικό που έχουμε στην κουζίνα μας.


Δείτε ποια υλικά μπορούν να αντικαταστήσουν το βούτυρο και το λάδι ώστε να προετοιμάσουμε ένα πιο υγιεινό γεύμα.


1. Πουρές μήλου

Ο πουρές μήλου είναι το κατάλληλο συστατικό για γλυκά και κέικ. Είναι συμπαγής όπως το βούτυρο, δεν περιέχει όμως λιπαρά.


2. Πουρές αβοκάντο

Ο πουρές αβοκάντο έχει παρόμοια υφή με το βούτυρο, περιέχει όμως πιο υγιεινά λιπαρά. Επίσης, έχει υπέροχη υφή και πλούσια γεύση και ταιριάζει άψογα με τη σοκολάτα.


3. Πουρές μπανάνας

Έχει πολύ γλυκιά γεύση και μας παρέχει τις απαραίτητες ποσότητες καλίου που χρειαζόμαστε. Παράλληλα, είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών.


4. Τυρί ρικότα

Είναι πιο ελαφρύ από το τυρί-κρέμα και την κρέμα γάλακτος και δίνει στα γλυκά υπέροχη υφή και ελαφριά γεύση.

 

BEST OF NETWORK

Θετική στον κορονοϊό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Έτσι έγινε το ναυτικό ατύχημα – Το υλικό που έσωσε το «Καλλιστώ»

Big Brother: Η απάντηση της Σοφίας για τις πλαστικές επεμβάσεις (videos)

Χαμός στη Ρόδο: Έγινε διαρρήκτης για ένα φιλί! Πρωτοφανές σκηνικό

Γενικό lockdown: Τότε θα «πατήσει το κουμπί» η κυβέρνηση - Η απόφαση Μητσοτάκη

Σύγκρουση πλοίων – Πειραιάς: Ποιο είναι το ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ»

Δήλωση «βόμβα» Αρκουμανέα: Πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα

ΟΠΕΚΑ Επίδομα Παιδιού: Αλλαγές στην πληρωμή της πέμπτης δόσης - Δείτε αναλυτικά

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Κάθε μέρα και μια νέα πρόκληση - Γιατί ξεκίνησε «πόλεμο» με τον Μακρόν

Πόθεν έσχες 2020: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής

Big Brother: Η φωτογραφία της Χριστίνας που «γκρέμισε» το Instagram – Ποιους ευχαρίστησε (pic)

Covid μακράς διάρκειας: Τα συμπτώματα & ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο