ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 6 κακές συνήθειες που μας προσθέτουν καθημερινά βάρος!

Κάνετε σκληρή προσπάθεια να διατηρήσετε το βάρος σας ή ναχάσετε κιλά, παρόλα αυτά όμως δεν καταφέρνετε τίποτα και είστε έτοιμοι να ταπαρατήσετε;

Οι 6 κακές συνήθειες που μας προσθέτουν καθημερινά βάρος!

Κάνετε σκληρή προσπάθεια να διατηρήσετε το βάρος σας ή ναχάσετε κιλά, παρόλα αυτά όμως δεν καταφέρνετε τίποτα και είστε έτοιμοι να ταπαρατήσετε;

Ίσως φταίνε ορισμένες συνήθειες που όσο και αν δεν τοπιστεύετε, δρουν αρνητικά και αθόρυβα, υπονομεύοντας το σκοπό σας!

Δείτε ποιες είναι οι έξι κακές συνήθειες που σας«φορτώνουν» κιλά χωρίς να το καταλαβαίνετε!

Η «αμνησία» στοφαγητό…

Μήπως τρώτε, βλέποντας ταυτόχρονα τηλεόραση ή απασχολείστεμε κάτι άλλο; Κακώς! Η τακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι κινήσεις σας ναγίνονται μηχανικά, με αποτέλεσμα νατρώτε πολύ περισσότερο απ’ όσο θέλετε, αφού ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει ναστείλει «σήμα» ότι χόρτασε, καθώς είναι απασχολημένος.

Νομίζετε ότι κοιμάστε αρκετά…

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν κοιμάστε λιγότερο από οκτώώρες την ημέρα, ο οργανισμός σας παράγει μικρότερες ποσότητες κορτιζόλης, τηςορμόνης δηλαδή που ελέγχει την όρεξη. Αυτό, φυσικά, έχει ως αποτέλεσμα να νομίζετεότι πεινάτε περισσότερο, κάτι που φυσικά στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Ακόμη,σύμφωνα με έρευνες, η έλλειψη ύπνου αυξάνει κατακόρυφα την κατακράτηση λίπουςστο σώμα σας.

Πηγαίνετε σούπερ μάρκετ μετά τη δουλειά…

Το μόνο που θα καταφέρετε πηγαίνοντας για ψώνια με άδειοστομάχι, είναι να αγοράσετε οτιδήποτε θα διαταράξει την ισορροπία της διατροφήςσας. Πρώτα στη λίστα είναι τα πατατάκια, οι σοκολάτες και τα έτοιμα φαγητά.

Βιάζεστε…

Όταν βιαζόμαστε να φάμε, το junk food πάντα κερδίζει, με ολέθριεςθερμιδικές συνέπειες. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας πάντα κάτι υγιεινόπρόχειρο.

Σας αρέσει το αλκοόλ…

Μην αναρωτιέστε γιατί δεν χάνετε, αν παραλείπετε το βραδινόγεύμα, αλλά βγαίνετε με φίλους για να πιείτε ποτά. Το αλκοόλ από μόνο τουπεριέχει θερμίδες τις οποίες οι περισσότεροι «ξεχνάμε» να προσθέσουμε στοημερήσιο άθροισμα.

Δεν τρώτε πρωινό…

Όσο και να βιάζεστε το πρωί, μην ξεχνάτε το πρωινό. Άπειρεςέρευνες έχουν δείξει ότι είναι απαραίτητο για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, ενώ διώχνει το αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκειατης ημέρας.