ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το απρόβλεπτο όφελος στη υγεία μας από τη νηστεία

Το απρόβλεπτο όφελος στη υγεία μας από τη νηστεία
Η νηστεία αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό, αλλά τώρα οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όσοι ακολουθούν τους διατροφικούς κανόνες της νηστείας, δηλαδή αποφεύγουν τα προϊόντα κρέατος, έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα.

Η νηστεία αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας.

Ωστόσο, τώρα οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, όσοι ακολουθούν τους διατροφικούς κανόνες της νηστείας, δηλαδή αποφεύγουν τα προϊόντα κρέατος, έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα, αφού ρίχνουν την αρτηριακή τους πίεση.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 39 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περίπου 22.000 άτομα και δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine.

Όπως προέκυψε, τα άτομα που ακολουθούσαν χορτοφαγική διατροφή, είχαν κατά μέσο όρο 5 έως 7 mm/Hg μικρότερη τη συστολική πίεση του αίματος (μεγάλη) και 2 έως 5 mm/Hg τη διαστολική πίεση (μικρή).

Η μείωση της αρτηριακής πίεσης σε τέτοια επίπεδα, ισοδυναμεί με περιορισμό του κινδύνου για καρδιακή προσβολή κατά 9% και του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 14%.BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen