ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι πρέπει να ξέρετε για το μέγεθος της φράουλας

Ένα φρούτο που πρωταγωνιστεί αναμφισβήτητα την περίοδο της Άνοιξης, είναι η φράουλα, ένα πραγματικά αγαπημένο αλλά και ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο γεμάτο από βιταμίνη C
Τι πρέπει να ξέρετε για το μέγεθος της φράουλας

Ένα φρούτο που πρωταγωνιστεί αναμφισβήτητα την περίοδο της Άνοιξης, είναι η φράουλα, ένα πραγματικά αγαπημένο αλλά και ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο γεμάτο από βιταμίνη C.

Αντέχει αρκετά στις χειμερινές χαμηλές θερμοκρασίες, όμως μία απότομη αλλαγή θερμοκρασίας ή ένας παγετός μπορεί να τη βλάψει. Λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας της, συνηθίζεται η καλλιέργεια της να γίνεται όσο γίνεται πιο κοντά στα κέντρα ζήτησης και κατανάλωσης. Από θρεπτικής άποψης, οι φράουλες, αποτελούν από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C στη φύση. Υψηλή είναι επίσης η περιεκτικότητά τους και σε φυλικό οξύ, μαγγάνιο, κάλιο και φυλικό οξύ, συστατικά που βοηθούν τη βέλτιστη ανάπτυξη και δράση των διαφόρων συστημάτων του οργανισμού, όπως του ανοσοποιητικού, του νευρικού, του καρδιαγγειακού, του κυκλοφορικού κ.α..

Ίσως όμως τα σημαντικότερα συστατικά της είναι ορισμένες φαινολικές ενώσεις, με κυριότερη την ανθοκυανίνη και την ελλαγιτανίνη. Πληθώρα επιστημονικών μελετών δείχνουν ότι οι ουσίες αυτές ασκούν σημαντική προστατευτική δράση στην καρδιά, προστατεύουν τα κύτταρα από μεταλλάξεις και από την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου, ενώ παράλληλα εμποδίζουν την γήρανση των εγκεφαλικών κυττάρων, προσφέροντας έτσι υγεία και ευεξία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι διατροφολόγοι συστήνουν να αγοράζουμε μόνο τις μικρές φράουλες και να τις καταναλώνουμε άμεσα, αφού τις πλύνουμε πολύ προσεκτικά για να φύγουν τα υπολείμματα χημικών ουσιών.