ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα πολύτιμα αλλά ανεξερεύνητα ακόμα φύλλα ελιάς

Το εκχύλισμα από φύλλα ελιάς μπαίνει στο μικροσκόπιο καθώς έχει προκαλέσει το επιστημονικό ενδιαφέρον για την αντιμικροβιακή του δράση, ενώ πιστεύεται ότι θα έχει θετική επίδραση στη μείωση της χοληστερίνης.
Τα πολύτιμα αλλά ανεξερεύνητα ακόμα φύλλα ελιάς

Το εκχύλισμα από φύλλα ελιάς μπαίνει στο μικροσκόπιο καθώς έχει προκαλέσει το επιστημονικό ενδιαφέρον για την αντιμικροβιακή του δράση, ενώ πιστεύεται ότι θα έχει θετική επίδραση στη μείωση της χοληστερίνης.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, η ελιά περιέχει μια ουσία που λέγεται ολευροπεΐνη και θεωρείται ότι αυτή είναι υπεύθυνη για τις ιδιότητες του εκχυλίσματος από φύλο ελιάς, στη μείωση της χοληστερίνης. Η ολευροπεΐνη μετατρέπεται σε ελενοϊκό οξύ το οποίο φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τα μικρόβια και τους ιούς.

Το εκχύλισμα παρουσιάζει επιπλέον αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες οι οποίες βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν το εκχύλισμα της ελιάς έχει θετική επίδραση και στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταλήξει για το αν υπάρχουν ή όχι παρενέργειες στον οργανισμό από το εκχύλισμα του φύλλου ελιάς.