ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 10 μυστικά της Danone για να χαμογελάει η κοιλιά σας

Μία «σκυθρωπή» κοιλιά μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε πραγματικά περίεργα στη διάρκεια της ημέρας, σαν να είμαστε άρρωστοι, αδρανείς και δύστροποι.
Τα 10 μυστικά της Danone για να χαμογελάει η κοιλιά σας

Danone - Παγκόσμια Οργάνωση Γαστρεντερολογίας Τα 10 μικρά μυστικά πουθα κάνουν την κοιλιά σου να... χαμογελάσει!

Μία «σκυθρωπή» κοιλιά μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε πραγματικά περίεργα στη διάρκεια της ημέρας, σαν να είμαστε άρρωστοι, αδρανείς και δύστροποι. Είναι εκπληκτικό το πώς η υγεία του πεπτικού μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που δείχνουμε εξωτερικά! Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε την καλή μας διάθεση και όλοι μπορούμε να το κάνουμε, μέσα από μερικές μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, όπως για παράδειγμα προσέχοντας τι τρώμε, πώς τρώμε, πώς χαλαρώνουμε και ποιες μεθόδους άσκησης ακολουθούμε στην ζωή μας!

Η ομάδα του Activia, γνωρίζει πολύ καλά ότι «Η καλή διάθεση ξεκινά από μέσα σου», γι αυτό δημιούργησε μία λίστα με 10 συμβουλές που θα βοηθήσουν την κοιλιά σου να «χαμογελάσει»!Διατροφικές Συμβουλές για καλή διάθεση που ξεκινάει από μέσα σου! Βρες κι εσύ το δικό σου διατροφικό τρόπο για να αποκτήσεις πεπτική υγεία και ποιότητα ζωής, μέσα από αυτές τις απλές συμβουλές που δημιουργήθηκαν για την εκστρατεία «Αγάπησε τη κοιλιά σου», του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρεντερολογίας (WGO), με την υποστήριξη της Danone.

Συγκεκριμένα, όπως συνιστά ο WGO:

• Ξεκίνα να απολαμβάνεις μικρότερα και συχνότερα γεύματα στη διάρκεια της ημέρας και πρόσεξε να μην αυξάνεις τη συνολική πρόσληψη θερμίδων. Μην παραλείπεις το πρωινό και μην τρως μεγάλα γεύματα αργά τη βράδυ.

• Προτίμησε τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες – όπως για παράδειγμα 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, και πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια.

• Προσπάθησε να καταναλώνεις 3 με 5 φορές την εβδομάδα ψάρι.

• Μείωσε τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζωικά λίπη, τα λιπαρά και τα τηγανητά.

• Να προτιμάς γαλακτοκομικά που έχουν υποστεί ζύμωση με προβιοτικά, καθώς είναι αποδεδειγμένα τα οφέλη τους στην υγεία του πεπτικού συστήματος. Προσπάθησε να εντάξεις να εντάξετε το γιαούρτι στην καθημερινή σου διατροφή.

• Να προτιμάς άπαχο κρέας, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, κουνέλι ή άπαχο βοδινό/χοιρινό.

• Εις υγείαν! Να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα και να μειώσεις την κατανάλωση των καφεϊνούχων, αλκοολούχων και ζαχαρούχων ποτών.

• Μην τρως βιαστικά. Να μασάς το φαγητό σου αργά και προσεκτικά ώστε να το απολαμβάνεις

. • Να γυμνάζεσαι τακτικά και να απέχεις από το κάπνισμα.

• Να διατηρείς τον ιδανικό δείκτη μάζας σώματος και να κρατάς σταθερό και σωστό βάρος. Η εκστρατεία «Αγάπησε τη κοιλιά σου» Η εκστρατεία «Αγάπησε τη κοιλιά σου» είναι μια διεθνής πρωτοβουλία ενημέρωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρεντερολογίας (WGO) με την υποστήριξη της Danone, και έχει στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση, την κατανόηση και τη διαχείριση της πεπτικής ευεξίας

O Παγκόσμιος Οργανισμός Γαστρεντερολογίας (WGO) ιδρύθηκε το 1935, λειτουργώντας ως ομοσπονδία για περισσότερες από 100 εθνικές και 4 περιφερειακές ενώσεις γαστρεντερολογίας, ενώ αντιπροσωπεύει πάνω από 50.000 μεμονωμένα μέλη σε όλο τον κόσμο.Ο WGO εστιάζει στη βελτίωση των προτύπων κατάρτισης της γαστρεντερολογίας και της εκπαίδευσης, σε παγκόσμια κλίμακα.