ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πείτε "φτάνει" στην ζάχαρη με αυτά τα 7 έξυπνα υποκατάστατα

Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι το να περιορίσουμε στο ελάχιστο την κατανάλωση ζάχαρης (ειδικά λευκής) στην διατροφή μας είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας σε πολλά επίπεδα. Η ζάχαρη προκαλεί προβλήματα στα δόντια, αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη και καρδιακών νοσημάτων.

Πείτε "φτάνει" στην ζάχαρη με αυτά τα 7 έξυπνα υποκατάστατα

Την ίδια στιγμή έρευνες έχουν δείξει ότι πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν τεχνητά υποκατάστατα της ζάχαρης (γλυκαντικέ ουσίες) καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες συνολικά.

Δείτε όμως μερικά έξυπνα και απόλυτα υγιεινά υποκατάστατα ζάχαρης που θα αφήσουν με όλη τη γλυκιά γεύση αλλά χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες:

Σιρόπι σφενδάμου: Προέρχεται από τον χυμό του ομώνυμου φυτού και πείναι άφθονο σε αντιοξειδωτικά.

Λεμόνι: Αντί για ζάχαρη σε κάποιο ποτό, δοκιμάστε να βάλετε μερικές σταγόνες λεμόνι.

Μέλι: Είναι η προφανής επιλογή αντί για τη ζάχαρη. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και βοηθάει στο να μαλακώσει ο ερεθισμένος λαιμός. Επίσης μπορείτε να το βάλετε σε σαλάτες και φαγητά.

Σταφίδες: Αν νιώσετε την ανάγκη για κάτι γλυκό, επιλέξτε μια χούφτα από αποξηραμένες σταφίδες.

Κανέλα: Ταιριάζει σε ροφήματα και φαγητά και σε κατάλληλη ποσότητα δίνει μια γλυκιά γεύση που θα σας κάνει να ξεχάσετε την ζάχαρη.

Λάιμ (lime): Ρίξτε μερικές σταγόνες μέσα στο μπουκάλι με το νερό που έχετε στο ψυγείο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και σε κάθε γουλιά θα νιώθετε την γλύκα που αναδύει ο χυμός του.

Μπανάνα: Το καλοκαίρι έφτασε και είναι σίγουρα η εποχή της. Όταν νιώσετε την ανάγκη για γλυκό φάτε μια μπανάνα. Θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας και είναι μία από την πιο πλούσιες πηγές καλίου.

Διαβάστε επίσης:

Τα αναψυκτικά θα φέρουν προειδοποιητική ένδειξη στην Καλιφόρνια

Και όμως χρειάζεστε περισσότερους υδατάνθρακες

Παγωτά: Τι πρέπει να ξέρετε για το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό

Τα παιδιά τρώνε 4,5 κιλά ζάχαρη ετησίως από τα δημητριακά στο πρωινό