ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Και όμως χρειάζεστε περισσότερους υδατάνθρακες

Για τις περισσότερες δίαιτες, οποιαδήποτε τροφή περιέχει υδατάνθρακες αντιμετωπίζεται ως "η πηγή κάθε κακού". Γνωρίζατε, ωστόσο, πως υπάρχουν τέσσερις πολύ σημαντικοί λόγοι για να επαναφέρετε τους υδατάνθρακες στην διατροφή σας;

Και όμως χρειάζεστε περισσότερους υδατάνθρακες

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο άνθρωπος πρέπει να παίρνει το 45% με 65% της ημερήσιας ποσότητας θερμίδων μέσω τροφών που περιέχουν υδατάνθρακες. Αυτό, δεν σημαίνει ότι όλοι οι υδατάνθρακες είναι το ίδιο. Εκείνοι που προέρχονται από την επεξεργασμένη ζάχαρη μόνο κακό μπορούν να σας κάνουν. Αλλά οι υδατάνθρακες στα προϊόντα ολικής άλεσης και τα λαχανικά δεν έχουν τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό σας.

Αφήστε στην άκρη τα γεμάτα ζάχαρη δημητριακά το πρωί και τα λευκά ζυμαρικά και βάλτε στο πρόγραμμά σας τα φασόλια, τα φρούτα, την κινόα, την βρώμη και άλλα πολλά ακόμα.

Δείτε μερικούς λόγους για να βάλετε περισσότερους υδατάνθρακες στην διατροφή σας:

Κακή αναπνοή: Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων έχουν σκοπό την απώλεια κιλών χωρίς το σώμα να καίει υδατάνθρακες, αλλά λίπος. Δεν λογαριάζουν όμως κάτι άλλο: όταν το σώμα καίει λίπος το κάνει μέσω μια διαδικασίας που ονομάζεται κέτωση και οδηγεί στην παραγωγή χημικών ουσιών και κετονών. Οι τελευταίες, δυστυχώς, έχουν δυσάρεστη οσμή και κάνουν την αναπνοή σας να μυρίζει εξίσου άσχημα.

Χάνετε ενέργεια για να "βγάλετε" το πρόγραμμα στο γυμναστήριο: Όταν τα άτομα που ασκούνται τακτικά δεν παίρνουν την απαραίτητη ποσότητα υδατανθράκων, το σώμα τους χρησιμοποιεί την πρωτεΐνη για να βρει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται. Ωστόσο, αν μετά την άσκηση δεν πάρετε μια καλή δόση υδατανθράκων για να επανέλθει σύντομα ο οργανισμός από την έντονη άσκηση τότε την επόμενη ημέρα θα είστε κουρασμένοι.

Αισθάνεστε "αποσυντονισμένοι": Όπως και οι μυς του σώματος, έτσι και ο εγκέφαλος χρειάζεται υδατάνθρακες για να διασπάσει την γλυκόζη και να πάρει την ενέργεια που χρειάζεται. Και όταν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, δεν λειτουργεί στην εντέλεια. Έρευνα του 2008 έδειξε ότι γυναίκες που ακολουθούσαν δίαιτα με χαμηλούς υδατάνθρακες είχαν χειρότερα αποτελέσματα σε τεστ μνήμης από άλλες γυναίκες που ήταν πλήρης σε υδατάνθρακες.

Είστε διαρκώς εκνευρισμένοι: Εκτός των άλλων οι υδατάνθρακες ευθύνονται και για την παραγωγή σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας που έχει συνδυαστεί με την καλή ψυχολογική διάθεση. Έρευνα του 2009 έδειξε ότι οι άνθρωποι που έκαναν δίαιτα για να χάσουν κιλά με την μέθοδο των χαμηλών υδατανθράκων είχαν πιο κακή διάθεση σε σύγκριση με εκείνους που ακολουθούσαν δίαιτα απλά με χαμηλά λιπαρά, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες έχαναν βάρος με τον ίδιο ρυθμό.

Διαβάστε επίσης:

Οι υγιεινές τροφές που μας φουσκώνουν (γράφημα)

Δείτε ποιο είναι το πιο παχυντικό πρωινό

Οι 3 «κακοί» υδατάνθρακες που δεν πρέπει να βγάλετε από τη ζωή σας

Δείτε γιατί δεν χάνετε βάρος